Nagy a bizonytalanság Bahreinnel kapcsolatban - F1VILÁG.HU

Nagy a bizonytalanság Bahreinnel kapcsolatban

HIRDETÉS

Komoly dilemmában vannak a Forma-1 csapatai, szűk két héttel a Bahreini Nagydíj tervezett megrendezése előtt ugyanis még továbbra sem biztosak abban, hogy elutazhatnak-e a szigetországba.



Komoly dilemmában vannak a Forma-1 csapatai, szűk két héttel a Bahreini Nagydíj tervezett megrendezése előtt ugyanis még továbbra sem biztosak abban, hogy a hétvégi, kínai megmérettetés után elutazhatnak-e a szigetországba.

A Reuters hírügynökség értesülései szerint több alakulat is kétféle jegyet foglalt a csapattagoknak: egyet Kínából közvetlenül Bahreinbe, míg egy másikat Abu Dhabin, Dubajon, vagy Ománon át vissza a Európába. Ez utóbbi lehetővé tenné, hogy a verseny törlése esetén a személyzet megkerülje Bahreint.

Más csapatok arra számítanak, hogy megrendezik a versenyt a szigetországban, ahol tovább folynak a tüntetések, és szinte napi rendszerességgel szólítja fel valamilyen szervezet a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) a nagydíj törlésére.

„Mi ott leszünk, ennyi a történet. Ha a versenyt törlik, akkor el kell fogadnunk” – mondta az egyik F1-es istálló tagja.

A The Times című napilap úgy tudja, a mezőny egyes alakulatai mérnökök, szerelők és vendéglátók százainak adott kétféle repülőjegyet – az egyikkel egész egyszerűen továbbrepülhetnek majd Bahreinbe, míg a másikkal vissza Európába, majd haza.

„Néhány csapat talán megengedheti ezt magának, de mi nem csináljuk ezt” – idézi a Reuters az egyik kis költségvetésből dolgozó alakulat tagját. „Nekünk biztosan nincs ennyi pénzünk.”

A Nemzetközi Automobil Szövetség, a kereskedelmi jogokat birtokló Bernie Ecclestone, valamint a bahreini szervezők mind biztosak abban, a versenyt megtartják április 22-én.

Az egyik meg nem nevezett brit alakulatnak is kételyei vannak a szezon negyedik futamával kapcsolatban.

Hirdetés

„Nagyon kényelmetlenül érzem magam a Bahreinbe való utazás kapcsán” – mondta az istálló csapatfőnöke.

„Ha brutálisan őszinte akarok lenni, az egyetlen módja annak, hogy probléma nélkül megtartjuk a versenyt, ha komplett katonai zár alá vesszük a területet. És azt hiszem, ez elfogadhatatlan a Forma-1 és Bahrein számára is.”

„Mindannyian reméljük, hogy az FIA lefújja a versenyt.”

Az ünnepi hétvégén az FIA egyik szóvivője a Reutersnek elmondta, folyamatosan figyelemmel kísérik a Bahreinben uralkodó helyzetet, és folyamatos kapcsolatban állnak a követségekkel, illetve a bahreini hatóságokkal.

A McLaren szóvivője elmondta, bíznak a sportot irányító testület döntésében.

„Ez az FIA Forma-1-es világbajnoki sorozata, és várjuk az FIA ezzel kapcsolatos iránymutatását.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!