Nagy a visszaesés a McLarennél, de Norris szerint várható volt - F1VILÁG.HU

Nagy a visszaesés a McLarennél, de Norris szerint várható volt

Az elmúlt hetek remek formája után Las Vegasban küszködik a McLaren — ezt a csapat brit pilótája, Lando Norris is elismerte, aki a nyitónapot csak a 11. legjobb köridővel zárta.

A szenvedésben persze komoly szerepet játszik a vegasi utcai pálya karakterisztikája is, az alacsony leszorító ugyanis egyáltalán nem fekszik a McLarennek, és az autó gumikezelése is meglehetősen problémásan alakul eddig. Norris ugyanakkor azt reméli, sikerül egy kicsit javulniuk a folytatásra — nagy csodát viszont nem vár a kaszinóvárosban.

„A mai egy nehéz nap volt egy nehéz pályán” — mondta a McLaren ifjú pilótája. „A tapadás gyenge volt, könnyű gyorsan ledarálni a gumikat, és mi pontosan ezt csináljuk.”

„Azt gondolom, nagyon le vagyunk maradva ahhoz képest, ahol az elmúlt néhány versenyhétvégén voltunk, de talán úgy állunk, ahogy vártuk. Hasonló helyzetben voltunk Monzában is, illetve a többi kis leszorítóerőt igénylő helyszínen. Szenvedtünk azzal, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt és következetesek legyünk. Nem volt valami jó kezdés.

Norris beszélt arról is, amikor több üzemanyagot töltöttek az autóba, „még rosszabbá” vált a helyzet.

Küszködünk jelenleg, de biztos vagyok benne, hogy szombatra sikerül fejlődnünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!