Nagy az egyetértés a csapatok között a sprintfutamos hétvége átvariálása kapcsán - F1VILÁG.HU

Nagy az egyetértés a csapatok között a sprintfutamos hétvége átvariálása kapcsán

Nagy az egyetértés a Forma-1 csapatai között a sprintfutamos versenyhétvégék megreformálása kapcsán – ezt nyilatkozta a minap Fred Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke.

Ahogyan arról korábban az F1Világ.hu is beszámolt, az április végi Azeri Nagydíjon várhatóan egy, a korábbiaktól eltérő formátumú sprintfutamos hétvégét láthatunk majd. A legfontosabb változás az lesz, hogy a szombati sprintfutamnak, illetve a vasárnapi időmérőnek külön időmérője lesz majd – az egyiket pénteken, a másikat pedig szombaton tartják.

A szabályváltoztatást még nem hagyták jóvá, a csapatok azonban már több ízben is egyeztettek a kérdésben – és úgy tudni, nagy az egyetértés, a változtatást pedig heteken belül el is fogadják majd, így április végén, Bakuban már a módosított formátum szerint versenyezhet a mezőny. Ezt erősítette meg nemrég egy interjúban Fred Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke is.

 

„Azt hiszem, az összes csapat egyetértésben volt, ami nem gyakran fordul elő. De úgy gondolom, ebbe bele kell ugranunk” – idézi a francia szakember szavait a RacingNews365.com című internetes lap.

„Ez a formátum nyilván dinamikusabb, de azt gondolom, mindannyian egyetértünk abban, hogy erre kell törekednünk.”

Nemrég egyébként a Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali beszélt arról, ő a maga részéről úgy ahogy van, eltörölné a szabadedzéseken, azok ugyanis a rajongók szempontjából egyáltalán nem érdekesek. Vasseur azzal egyetért, hogy jó lenne érdekessé tenni minden egyes pályán töltött kört.

„Nekem tetszik a sprintfutamos formátum. A hagyományos második edzésnek nem vagyok a rajongója, mert olykor egy kicsit unalmas – persze nem nekünk, mivel nekünk rengeteg adatot kell átrágnunk magunkat. De el tudom képzelni, hogy a rajongók számára az, ha nincsenek tisztában az üzemanyagszintekkel és a motorüzemódokkal. Szóval szerintem jó döntés, hogy kipróbálunk valami dinamikusabbat.”

A Ferrari-főnök arról is beszélt, az F1 azon kevés sportágak közé tartozik, melynek edzéseit is képernyőre tűzik a televíziós társaságok.

„Ha az ember focit néz, nem nézi meg a szerdai edzést a stadionban – talán mi vagyunk az egyetlen sportág, mely képernyőre tűzi az edzéseket is!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!