Nagy az elégedettség a Mercedesnél - F1VILÁG.HU

Nagy az elégedettség a Mercedesnél

Kiváló eredménnyel kezdte a Kínai Nagydíj hétvégéjét a Mercedes AMG Petronas hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher.


Kiváló eredménnyel kezdte a Kínai Nagydíj hétvégéjét a Mercedes AMG Petronas hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher.

A német versenyző az első sanghaji edzést harmadikként zárta, a második gyakorláson pedig száraz pályán verhetetlennek bizonyult.

Schumacher elárulta, nagyon elégedett, hiszen a W03-as versenygép kiválóan teljesített ma, így optimistán várja a folytatást.

„Problémamentes napunk volt, és nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy az autónk eddig viselkedik” – mondta Schumacher.

„Az egyensúlya meglehetősen jó volt, és az nyilvánvaló, hogy egy jól kiegyensúlyozott autó nagyban hozzájárulhat a köridőhöz. Csapatként jóval erősebbek vagyunk bizonyos területeken idén, és sokkal jobb alapokkal dolgozhatunk, habár még nem vagyunk teljesen ott, ahol lenni szeretnénk. Ezzel együtt nagyon remélem, hogy hamarosan ott leszünk.”

„Most mélyebben át kell vizsgálnunk a kapott adatokat, hogy megtudjuk, hol is állunk valójában, de már nagyon várom a holnapi időmérőt.”

Csapattársa, Nico Rosberg az ötödik legjobb időt érte el a második szabadedzésen, és saját bevallása szerint ma azon dolgoztak, hogy javítsanak az autó versenytempóján.

„Nagyon fontos számunkra, hogy kipróbálunk sok különböző megoldást azért, hogy javítsunk a versenytempónk” – magyarázta Rosberg.

„Szóval tisztességesen kezdtük a hétvégét, mert sok érdekes dolgot tapasztaltunk. A változó időjárás miatt nehéz volt megtalálni a megfelelő irányt a beállítások tekintetében, és küszködtünk kicsit az első gumikkal is. Ezt lehet, hogy az alacsony hőmérsékletek okozták, de nem aggódom, mert ez gyorsan megváltozhat a versenyig.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!