Nagy fölényben a Mercedesek az időmérő előtt - F1VILÁG.HU

Nagy fölényben a Mercedesek az időmérő előtt

HIRDETÉS

Lewis Hamilton végzett az élen a Forma-1-es Európa Nagydíj harmadik szabadedzésén, megelőzve Nico Rosberget. A Mercedesek mögött 1 másodperces lemaradásban Nico Hülkenberg zárt.


Lewis Hamilton végzett az élen a Forma-1-es Európa Nagydíj harmadik szabadedzésén, megelőzve Nico Rosberget. A Mercedesek mögött 1 másodperces lemaradásban Nico Hülkenberg zárt.

A harmadik bakui edzés problémákkal kezdődött, egy meglazult csatornafedél miatt ugyanis jelentős mértékben megsérült Valtteri Bottas Williamsének jobb oldala, ami miatt a finn nem is tudott körözni a kvalifikációt megelőzően.

A grove-i gárda számára nem alakult jól az időmérőre való ráhangolás, hiszen Felipe Massa is „megpuszilta” a bakui falat, szerencséjére azonban versenyautója nem sérült meg.

A kisebb-nagyobb kicsúszások mellett közvetlenül a leintés után történt egy komolyabb baleset: Sergio Pérez csapta falnak autóját a 15-ös kanyarban, mely miatt a versenygép jobb hátulja csúnyán megsérült.

Per

Az élen a címvédő Lewis Hamilton zárta a gyakorlást, aki az utolsó pillanatban vette át a vezetést csapattársától, Nico Rosbergtől.

A két Mercedes óriási fölénnyel zárt az élen – ennél azonban talán meglepőbb, hogy a harmadik helyen Nico Hülkenberg zárt a Force Indiával.

A német versenyzőt a Red Bull ausztrálja, Daniel Ricciardo követte, míg az ötödik Sebastian Vettel lett. Balesete ellenére Pérez végül a hatodik legjobb idővel zárta a tréninget.

Fer

Hirdetés

A Red Bull másik versenyzője, Max Verstappen hetedik lett, míg a két mclarenes közül ezúttal Jenson Button volt a jobb: a korábbi világbajnok nyolcadikként zárt Daniil Kvyat előtt. A Ferrari másik versenyzője, Kimi Räikkönen ezúttal is gyengén szerepelt, ő csak tizedik lett bő másfél másodperces hátránnyal.

Räikkönent a két spanyol, Fernando Alonso és Carlos Sainz követte a tizenegyedik és tizenkettedik helyeken, majd a Haas autóját terelgető Romain Grosjean következett.

wehr

Pascal Wehrlein is meggyőzően szerepelt a Manorral: a német újonc Jolyon Palmert, Marcus Ericssont, Felipe Nasrt és Rio Haryantót megelőzve lett tizenhetedik.

A tabella végén Valtteri Bottas zárt mért idő nélkül.

Az Európa Nagydíj időmérő edzését magyar idő szerint délután 3 órakor tartják.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!