Nagy küzdelemben Vettel nyerte a Bahreini Nagydíjat! - F1VILÁG.HU

Nagy küzdelemben Vettel nyerte a Bahreini Nagydíjat!

HIRDETÉS
A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel nyerte a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat. A négyszeres világbajnok izgalmas küzdelemben győzte le Lewis Hamiltont, valamint Valtteri Bottast.

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel nyerte a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat. A négyszeres világbajnok izgalmas küzdelemben győzte le Lewis Hamiltont, valamint Valtteri Bottast.

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel nyerte a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat. A négyszeres világbajnok izgalmas küzdelemben győzte le Lewis Hamiltont, valamint Valtteri Bottast.

Vettel a 3. helyről kezdte meg a szezon 3. versenyét, ám rögtön a rajt után el tudott menni Lewis Hamilton mellett.

A verseny első etapjában elképesztően szoros verseny folyt az élbolyban, Vettel és a Ferrari pedig egy elévágással végül az élre került.

Bár Lewis Hamilton feltartásért 5 másodperces időbüntetést kapott, a verseny utolsó etapjában végül el tudott menni csapattársa, Valtteri Bottas mellett, így végül a 2. helyen fejezte be a versenyt. A dobogó legalsó fokára a pole-ból induló Bottas állhatott fel.

A Ferrari másik versenyzője, Kimi Räikkönen ezúttal is nehéz versenyen van túl: a finn képtelen volt lemásolni csapattársa tempóját, és végül 22 másodperces hátrányban a 4. helyen futott be, megelőzve Daniel Ricciardót.

A Red Bullnál sem lehetnek elégedettek: bár a verseny elején Ricciardo és Max Verstappen tartani tudták a Ferrari és a Mercedes tempóját, utóbbi versenyző végül fékhiba miatt kiesett.

Remekül szerepelt viszont Felipe Massa, aki a 7. helyen ért célba Bahreinben. Hozzá hasonlóan kiválóan teljesítettek a Force Indiák is, hiszen Sergio Pérez és Esteban Ocon is pontot szerzett. Kettejük közé Romain Grosjean és Nico Hülkenberg férkőzött még be a pontszerző helyeken.

A McLarenek kiábrándító hétvégén vannak túl: Stoffel Vandoorne motorhiba miatt el sem tudott rajtolni, Fernando Alonso pedig – szintén az erőforrás hibája miatt – néhány körrel a leintés előtt esett ki.

A 2017. évi világbajnoki sorozat 2 hét múlva, Oroszországban folytatódik majd.

Hirdetés

EZ TÖRTÉNT A BAHREINI NAGYDÍJON:

A rajtot Valtteri Bottas remekül kapta el, mint ahogy a 3. helyről induló Sebastian Vettel is, aki már az 1-es kanyar előtt Lewis Hamilton elé került, és a pole-ból induló finn nyomába eredt.

Kimi Räikkönen nagyon elrontotta az első kört, mindkét Red Bull, sőt, Felipe Massa is elé került.

A verseny első köreiben Vettel ott loholt Valtteri Bottas mögött, Lewis Hamilton pedig nem tudta leszakítani magáról Max Verstappent és Daniel Ricciaridót.

1

Räikkönen a verseny 8. körében tudta megelőzni a rajt után elé kerülő Felipe Massát, és üldözőbe vehette az élen haladó 5-ös csoportot.

A 10. körben Kevin Magnussen műszaki hiba miatt feladta a versenyt.

A Valtteri Bottast folyamatosan támadó Sebastian Vettel a 10. kör végén érkezett meg első kerékcseréjére – a Ferrari egy elévágást kísérelt meg a Mercedesszel szemben.

1 körrel később érkezett Max Verstappen is, aki azonban bokszkiállása után fékhiba miatt a gumifalnak ütközött autójával.

2

A 13. körben pályára kellett küldeni a biztonsági autót, miután Lance Stroll, valamint a bokszból éppen visszatérő Carlos Sainz összeütköztek az 1-es kanyarban.

3

A Safety Car pályára küldése miatt mindenki érkezett a bokszba, a Mercedes versenyzői értelemszerűen egyszerre. Lewis Hamilton mindent megtett, hogy lemaradjon csapattársától, ezáltal azonban feltartotta a mögötte érkező Daniel Ricciardót. Manőverét Charlie Whiting azonnal jelentette a versenybírónak. A Mercedes világbajnok versenyzőjét később 5 másodperces időbüntetéssel sújtották.

Sebastian Vettel a Ferrari remek taktikájának köszönhetően az élre került, őt a biztonsági autó mögött Valtteri Bottas követte, Ricciardo pedig a bokszban el tudott menni Hamilton mellett.

A Safety Car a 16. kör végén ment ki a bokszba, a verseny ekkor folytatódhatott.

Az újraindítás után Hamilton azonnal megelőzte Ricciardót, a britet pedig követte Felipe Massa is. Valtteri Bottas keményen támadta Sebastian Vettelt, a német azonban visszaverte a finn támadásait.

A lágy gumikkal Ricciardo szemmel láthatóan szenvedett, Kimi Räikkönen is el tudott menni mellette.

Fernando Alonso a 19. körben már a 11. helyen haladt, miután Jolyon Palmer, majd Marcus Ericsson mellett is el tudott menni.

Miután a kerékcserék során Massa visszakerült Räikkönen elé, a finnek ismét támadnia kellett. A Ferrari versenyzője végül a 24. körben egy remek manőverrel megelőzte a Williams pilótáját.

A hátsóbb traktusban is óriási küzdelem zajlott Jolyon Palmer, Daniil Kvyat és Fernando Alonso között. Sebastian Vettel előnye a 27. körben már 6 másodperc volt, Valtteri Bottas pedig ekkor elengedte maga mellett a lágy gumikkal köröző Lewis Hamiltont.

Bottas a 30. kör végén érkezett másodszor a bokszba, autójára a lágy keverékű Pirelli-gumikat szerelték fel.

3 körrel később érkezett Sebastian Vettel is az élről, aki csapattársa, Kimi Räikkönen mögé, a 3. helyre érkezett vissza.

A 37. körben Vettel elment csapattársa mellett, hátránya ekkor 15 másodperc volt az élen autózó Hamilton mögött, aki adós volt még egy kiállással, ráadásul volt egy 5 másodperces időbüntetése.

4

Bottas ugyanebben a körben el tudott menni Daniel Ricciardo mellett, így feljött a 4. helyre.

A 39. körben Daniel Ricciardo megérkezett 3. kerékcseréjére is, autójára pedig feltették a szuperlágy abroncsokat.

Hamilton a 41. kör végén jött ki második, egyben utolsó kerékcseréjére, a brit ekkor töltötte le 5 másodperces időbüntetését a bokszban. A Mercedes versenyzője a lágy abroncsokat kapta utolsó etapjára, és a 3. helyre jött vissza.

A friss lágy gumikkal Hamilton remek tempót diktált, körönként 2 másodperccel volt gyorsabb az előtte autózó Bottasnál.

A 47. körben Hamilton megérkezett csapattársa mögé, aki egyáltalán nem ellenkezett, így a háromszoros világbajnok feljött a 2. helyre.

Néhány körrel a verseny leintése előtt Fernando Alonso motorhiba miatt feladni kényszerült a futamot.

Hamilton a verseny utolsó köreiben egyre közelebb került Vettelhez, végül azonban nem tudott támadópozícióba kerülni.

Vettel így megnyerte a Bahreini Nagydíjat – idei második győzelmét aratva. A második helyen Hamilton, a harmadikon Valtteri Bottas futott be.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!