Friss hírek

Nagy lehetőség előtt a Ferrari, Leclerc szerint a lehető legjobban fel kell készülniük

Nem érte teljesen váratlanul a Ferrari Forma-1-es csapatának idei „feltámadása” a csapat fiatal pilótáját, Charles Leclerct. A monacói azt mondja, kőkemény munka folyik a színfalak mögött, a cél pedig, hogy már jövőre visszatérjenek a győztesek útjára.

A Ferrari története egyik legyengébb szezonját produkálta tavaly a Forma-1-ben, az idei évre azonban sikerült jelentősen javítani a teljesítményen: Leclerc Monacóban és Bakuban is rajtelsőséget szerzett, Silverstone-ban pedig kis híján győzni is tudott.

A csapat jelenleg a konstruktőri bajnokság 3. helyét foglalja el, szoros csatát vívva a McLarennel, Leclerc pedig azt mondja, az elmúlt időszak kemény munkájának a gyümölcsét látjuk most.

„Jobb, mint vártuk. Azt gondolom, rengeteg munka zajlik a színfalak mögött, és nyilván látom is ezt, valahányszor Maranellóba megyek, és ugyanígy a pályán is. Szóval nem ért teljes meglepetésként” – mondta a monacói, amikor a Ferrari 2021-es teljesítményéről kérdezték.

„Nyilván sokat fejlődtünk tavaly óta, amit nagyszerű látni, és ez is azt mutatja, hogy valamit jól csinálunk abban, ahogy dolgozunk. De ez még nem az út vége, a célunk pedig, hogy visszakerüljünk az élre. Szóval igen, nem igazán fókuszálunk az elvárásokra, inkább csak arra a munkára, amit Maranellóban és a pályán végzünk. Próbálunk mindent maximalizálni, hogy mihamarabb visszatérjünk oda, ahol lenni szeretnénk.”

Leclerc csapattársa idén Carlos Sainz lett, a spanyol pilóta ferraris bemutatkozása pedig igencsak jól sikerült, hiszen a szezon első felében hárommal több pontot gyűjtött a monacóinál. Leclerc azt mondja, Sainz érkezése „nagyszerű” számára is, mivel a rutinos versenyző kezdettől fogva jobb teljesítményre sarkallja őt.

„Élvezem az idei szezont. Nem könnyű időszak ez a csapat számára. Nyilván próbálunk újra felépíteni mindent, hogy amilyen hamar csak lehet, ismét az élen legyünk. És ez az első évem úgy, hogy Carlos a csapattársam. Nagyon-nagyon jól mennek a dolgok. Hajtjuk egymást, ő egy nagyon-nagyon versenyképes pilóta, ami számomra is nagyszerű.”

„És igen, rendkívül jól dolgozunk csapatként is. Próbáljuk kihasználni ezt a lendületet, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a jövő évre, ami egy nagyon fontos év lesz. Nyilván nem feledkezünk meg az ideiről sem, és próbáljuk maximalizálni az eredményeinket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!