„Nagy sikert hozhat egy F1-es futam Miamiban” - F1VILÁG.HU

„Nagy sikert hozhat egy F1-es futam Miamiban”

HIRDETÉS
Fotó: F1VILÁG

Nagy sikert hozhat a Forma-1-nek egy Miamiban rendezett nagydíj, amelynek köszönhetően még népszerűbbé válhat a sport az Egyesült Államokban – véli az amerikai autóversenyző, Alex Tagliani.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a héten dönthet a Forma-1 vezetősége arról, hogy lesz-e nagydíj Miamiban a jövőben – a hírek szerint akár 2019-ben is a versenynaptár helyszíne lehet az amerikai város.

A Liberty Media célja, hogy a sport az Egyesült Államok és Kína felé terjeszkedjen, és már meg is jelent az a terv, ahogy a miami pályát elképzelték.

Alex Tagliani – aki az IndyCar sorozatban vált ismertté – egyike azon pilótáknak, akik már versenyeztek Miami utcáin, így némi tapasztalattal a háta mögött tud nyilatkozni arról, milyen hatása lenne egy F1-es nagydíjnak a városban.

„Azt hiszem, a Forma-1 Miamiban igazán sikeres lehet” – nyilatkozta Tagliani. „Az utcai versenyzés mindenki számára érdekes ott.”

„Miami egy olyan város, amelynek már van tapasztalata utcai verseny rendezésében, és ez egy népszerű célpont is egyben. A szurkolók el fognak jönni, hogy lássák a futamot, utána pedig a parton tölthetik az időt, vagy bárhol, amit Miami nyújt majd számukra a nagydíj mellett.”

„Azt hiszem, ha Miamiban tartanák az eseményt, az különleges lenne. Olyan hangulata lenne, mint Long Beachnek az IndyCarban, vagy Monacónak az F1-ben. Úgy gondolom, ez a szurkolók és a pilóták számára is lenyűgöző lesz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!