Nagycsapattá nőtte ki magát a Force India - F1VILÁG.HU

Nagycsapattá nőtte ki magát a Force India

HIRDETÉS

Vitantonio Liuzzi szerint az első négy versenyen bebizonyították, hogy többé már nem lehet kiscsapatként kezelni őket, és a nagycsapatok közé tartoznak, akikkel komolyan kell számolni a szezon hátralévő részében.



Vitantonio Liuzzi szerint az első négy tengerentúli versenyen bebizonyították, hogy többé már nem lehet kiscsapatként kezelni őket, és igenis a nagycsapatok közé tartoznak, akikkel komolyan kell számolni a szezon hátralévő részében.

A Force India már a tavalyi év második felében is komoly erőt képviselt, ám akkor csak a gyors pályákon tudott harcba szállni ellenfeleivel. A VJM3 azonban elhagyta elődje összes gyengéjét, és az első négy futamon bizonyította, hogy minden típusú pályán megállja a helyét.

„Mikor elkezded hozni az eredményeket, és folyamatosan ott vagy a pontszerző helyeken, akkor jóval erősebbnek érzed magad” – mondta Liuzzi. „Jobban érzed magad, mert látod, hogy nem voltak hiábavalók az erőfeszítéseid.”

„Azért is jó, mert nem csak te, hanem a csapat is sokkal magabiztosabb. Ez pedig egy nagyon fontos dolog, főleg egy hozzánk hason csapat számára.”

“Nagy dolgokat viszünk véghez, folyamatosan pontokat szerzünk, és bizonyítjuk, hogy többé már nem lehet minket úgy kezelni, mint egy kiscsapatot. Ez pedig hatalmas löketet ad mindenkinek.”

A silverstone-i bázisú alakulat az eddig megrendezett négy versenyből háromszor pontszerző helyen futott célba, és eddig rendre bejutott egyik autójával az időmérő utolsó körébe, ami hatalmas sikernek mondható.

Liuzzi azonban tisztában van azzal, hogy nem szabad leállniuk, és továbbra is nagyon keményen kell dolgozniuk, hiszen ellenfeleik sem fognak tétlenkedni a jövőben.

„Már a tavalyi bajnokság második fele is bebizonyította, hogy kiváló szakembereink vannak, és mindenünk megvan ahhoz, hogy sikeresek legyünk” – folytatta.

Hirdetés

„Az idei eredmények pedig nem a szerencsének köszönhetőek, persze tisztában vagyunk azzal, hogy még gyorsabbak is tudnánk lenni.”

“Jelenleg elértük azt a célt, amit kitűztünk magunk elé, azonban keményen kell hajtanunk, hiszen a többi csapat sem lazsál, és a Barcelona utáni fejlesztések kulcsfontosságúak lesznek az évad hátralévő részében.”

A Force India jelenlegi legnagyobb ellenfele a Renault, hiszen ők vannak harcban a konstruktőri ötödik helyért a négy élcsapat mögött, amit Liuzzi is megerősített.

„Nagyon keményen dolgozunk a fejlesztéseken, mert úgy gondoljuk, hogy jó eredményeket tudunk elérni a szezon hátralévő részében” – folytatta az olasz pilóta. „Jó hallani, hogy a Renault és más csapatok is figyelnek bennünket. Ez is azt mutatja, hogy többé már nem vagyunk kiscsapat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!