Nagyobb rajtszámok és nevek lesznek a versenyautókon - F1VILÁG.HU

Nagyobb rajtszámok és nevek lesznek a versenyautókon

A Stratégiai Munkacsoport keddi ülésén döntés született arról, hogy a nézők dolgának megkönnyítése érdekében a Spanyol Nagydíjtól kezdve nagyobbak lesznek a rajtszámok a versenyautókon, és a versenyzők neveit is fel kell majd tüntetni.

A minap napvilágot láttak a konkrét tervek is ezzel kapcsolatban: Charlie Whiting levelet küldött a Forma-1 csapatainak, melyben arról ír, hogy a rajtszámoknak a barcelonai hétvégétől kezdődően 230 mm magasnak kell lenniük, a neveket pedig 150 mm magas betűkkel kell feltüntetni a kasztnin.

Utóbbival kapcsolatban annyi engedményt tesz a direktíva, hogy elegendő a TV-közvetítések során is alkalmazott 3 betűs rövidítést használni, Lewis Hamilton esetében például a HAM, míg Sebastian Vettel esetében a VET szócskát.

„Úgy érezzük, hogy ahhoz, hogy a rajtszámok jól láthatóak legyenek, legalább 230 mm magasnak kell lenniük, kell, hogy legyen egy 40 mm-es szegélyük, és a hátterükkel kontrasztos színűnek kell lenniük” – áll Whiting levelében.

Az FIA versenyigazgatója figyelmeztet, ha a csapatok nem tartják be ezeket az irányelveket, részvételüket kockáztatják a barcelonai hétvégén.

„Jelenteni fogjuk a stewardoknak, ha valamelyik autó nem felel meg a minimális követelményeknek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!