Friss hírek

Nagyon jól áll 2023-as autójával az Alpine F1-es csapata

Remekül áll 2023-as autójának fejlesztésével az Alpine Forma-1-es csapata – minderről az istálló sportigazgatója, Alan Permane beszélt, aki kollégáihoz hasonlóan természetesen azt reméli, jövőre sikerül még közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

A francia istálló jelenleg a 4. helyet foglalja el a konstruktőri versenyben, és az egész idény során nagy csatát vív a McLarennel. A cél természetesen az, hogy jövőre még közelebb kerüljenek a Red Bullhoz, a Ferrarihoz és a Mercedeshez, ehhez azonban újabb előrelépésekre lesz szükség. A csapat ezért természetesen már gőzerővel a 2023-as versenyautó fejlesztésére fókuszál, és nem is állnak rosszul vele: Alan Permane szerint az új versenyautóval úgy tűnik, sikerül nagyot lépni majd jövőre.

„Már most nagyon jól állnak a jövő évi autóval” – mondta az Alpine sportigazgatója arra a kérdésre, hogy milyen fejlődés várható a csapattól 2023-ban. „Nagyon jó. Nagyon izgalmas.”

Hirdetés
 

Az Alpine csapatának idén akadt néhány megbízhatósági problémája, ez azonban Permane elmondása szerint jórészt abból fakadt, hogy a nagyobb teljesítmény érdekében a motorkomponenseken is sokat változtattak.

„Volt pár megbízhatósági problémánk, de ez lényegében hozzátartozott az idei évünkhez. Jelentősen változott az erőforrásunk, és jelentősen megváltozott a váltó is. Tudtuk, hogy lesz néhány probléma, de azt gondolom, fel azt gondolom, remekül megbirkóztunk ezzel. Tudtuk, hogy potenciálisan egy kicsit nehéz lesz, viszont jelentős teljesítménynövekedést érhetünk el. És éppen ez történt. Szóval rendkívül elégedettek vagyunk azzal, ahogy a dolgok alakulnak.”

Permane arról is beszélt, a csapatnak milyen komoly fejlődést sikerült elérnie idén az új fejlesztésekkel – főleg azzal a padlólemezzel, melyet a Szingapúri Nagydíjon vetett be az istálló.

„A mostani verzió a negyedik padlólemezünk, Austinban pedig jön a 4B. Lesz egy újabb fejlesztés, de nem olyan komoly, mint ez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Nagyon jól áll 2023-as autójával az Alpine F1-es csapata
Beváltak az új szabályok, jóval több előzés volt idén az F1-ben
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Schumacherrel egy abu dhabi hotel előcsarnokában közölték kirúgását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!