Friss hírek

Nagyon valószínű, hogy Alonso marad, amennyiben…

Fotó: McLaren

Nagyon valószínű, hogy Fernando Alonso a McLaren versenyzője marad 2018-ban is, amennyiben a wokingi gárda motorbeszállítót vált – ezt a brit istálló főnöke, Zak Brown árulta el Monzában.

A McLaren vezérkara a hétvégi Olasz Nagydíjon egyeztetett a Renault vezetőségével, és jó esély van rá, hogy a csapat a következő idényben már a franciák erőforrását használja az F1-ben, tehát szakít jelenlegi partnerével, a Hondával.

Ehhez azonban az kellene, hogy a Toro Rosso Honda-motorokra váltson, hiszen egyrészt így biztosítani lehetne a Honda maradását az F1-ben, másrészt pedig a Renault az olasz kiscsapat helyett a McLarennek szállíthatna jövőre – a franciák ugyanis vonakodnak attól, hogy négy csapatot lássanak el erőforrásokkal.

Amikor Zak Brownt, a McLaren ügyvezetőjét a Sky Sports F1 arról kérdezte, mennyi esély van Alonso maradására, ha Renault-motorokra váltanak, a szakember így felelt: „Nagyon valószínű, nagyon valószínű.”

„Fernando imádja a csapatot, ugyanolyan szenvedélyesen vezet, mint bármikor korábban. Vannak pletykák arra vonatkozóan, hogy az IndyCarban folytatja, és ilyesmi – de ő a Forma-1-ben akar lenni.”

Brown mindenesetre úgy véli, akkor is van esély Alonso maradására, ha a Honda-motorjaival folytatják jövőre is.

„Egyszerűen csak versenyképes helyzetben akar lenni, és nem zárnám ki a maradását, ha változatlan lesz a helyzetünk a motorbeszállítót tekintve. A dolgok jelenlegi állását tekintve, amit ezen a héten tovább vizsgálunk majd, nem mondanám azt, hogy nincs esély arra, hogy amennyiben a Hondával folytatjuk, ő nem marad velünk.”

„Versenyképesebbnek kell lennünk. Ezen a hétvégén megmutattuk, hogy egyszerűen nem igazán teszünk jelentős előrelépéseket. Meddig várhatunk, amíg versenyzőink, partnereink, rajongóink el nem kezdenek dühösek lenni? Mindenki kitart mellettünk, de ez nem mehet így örökké.” [tie_full_img][/tie_full_img]

Alonso a verseny után azt mondta, a McLaren motorokkal kapcsolatos döntése „nem a legfontosabb dolog” az ő jövőjét illetően.

„Rengeteg hír érkezik a következő hetekben, és remélhetőleg mindegyik hasznos lesz ahhoz, meghozzam a döntést” – fogalmazott a spanyol.

„Folyamatosan figyelem majd a lehetőségeimet a jövő évre, ki kell elemeznem mindegyiket, és meg kell hoznom a döntést. Tudjuk, hogy a Renault-motor mire képes – a Red Bull 5-6 dobogót szerzett egyhuzamban, és tudjuk, hogy mire képes a Mercedes a Force Indiával idén. A Williams itt, Monzában az első sorban volt.”

„Szóval tudjuk, mik a opciók, meg kell hoznunk egy döntést. A jövő évi eredményekre, nem az ideiekre kell koncentrálnunk. Ez egy fontos hét a McLaren számára a döntések szempontjából, és remélhetőleg valamit már tudni fogunk Szingapúr előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!