Nagyot javult a McLaren tempója Melbourne-ben - F1VILÁG.HU

Nagyot javult a McLaren tempója Melbourne-ben

HIRDETÉS
Miközben a Mercedesnek még nem sikerült látható javulást elérnie, a szezonkezdet másik visszaeső csapata, a McLaren jelentősen erősebb formát mutatott az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, mint az előző két versenyhétvége során.
Daniel Ricciardo, McLaren MCL36

A wokingi csapat pilótái idén először jutottak be a Q3-ba, ahol Lando Norris egészen a 4. helyig jutott, míg a hazai pályán versenyző Daniel Ricciardo 7. lett. Bár a melbourne-i pálya módosításaival csökkent a lassú kanyarok száma, amelyekkel a McLarennek Bahreinben kifejezetten meggyűlt a baja, a csapatnál úgy érzik, sikerült tényleges előrelépést elérniük.

„Örülök, jó érzés negyediknek lenni” – kezdte értékelését Norris. „Simán ez a legjobb eredmény, amit ma elérhettünk, kijárt már ez a csapatnak. Köszönet illet mindenkit a kemény munkájáért, hiszen az tette lehetővé ezt a helyezést. Tudva, hogy hol álltunk az elmúlt hetekben jó volt újra visszatérni a Q3-ba – remélhetőleg ez csak az előszele egy erős versenynek és némi tisztességes pontszerzésnek.”

„Eddig ez egy pozitív hétvége” – folytatta Ricciardo, aki a negyedik sorból, George Russell és Esteban Ocon közül rajtolhat majd. „Elégedett vagyok az autó által tett javulással, ami azt hiszem, meg is mutatkozott. Erős időmérőt tudunk magunk mögött, és összességében is jó érzésekkel zártam a napot. Egyedül az utolsó menetem miatt lehet bennem egy kis csalódottság, mert küszködtem az utolsó gumiszettemen, bár ennek még nem tudom az okát, szóval majd utána kell járnunk. Ezt leszámítva viszont jól ment az időmérő, így erős helyzetbe kerültünk holnapra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!