Nagyot változik a Ferrari a jövő évre

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Marco Mattiacci kijelentette, a maranellói gárda 2015-ben egy teljesen más csapatként tér majd vissza.


A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Marco Mattiacci kijelentette, a maranellói gárda 2015-ben egy teljesen más csapatként tér majd vissza.

Az olasz istálló kiábrándító eredményeket ért el a 2014-es bajnokság eddig eltelt szakaszában, a korábbi csapatfőnök Stefano Domenicali helyét pedig áprilisban Marco Mattiacci vette át.

A szakember korábban már elárulta, pontosan kidolgozták annak tervét, hogyan térhetnének vissza az élre, és biztos abban, a Ferrari jövőre ismét a legjobb pozíciókért harcolhat majd.

„Természetesen azon dolgozunk, hogy fejlődjünk, hiszen most a hatodik helyen vagyunk” – mondta a szakember Fernando Alonso silverstone-i hatodik helyezését követően.

„Nem vagyunk elégedettek a hatodik pozícióval. Szóval most el kell kezdenünk dolgozni azon, hogy felkészítsünk egy teljesen más csapatot 2015-re.”

Mattiacci sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint a Ferrari motorrészlegének vezetője, Luca Marmorini távozni kényszerül, azt azonban elismerte, radikális változásokra van szükség ahhoz, hogy ismét az élen legyenek.

„Nem akarok ujjal mutogatni senkire. Újratervezzük a csapatot, megerősítjük. Nem fogok kommentálni bizonyos személyeket. És nem is kell bejelentenem semmit. A legjobb bejelentés az, ha egy csapat jó eredményeket ér el.”

„Hogy fejlődnünk kell-e? Folyamatos fejlődésre van-e szükségünk? Igen. Ez a helyzet. De momentán nem kell bejelentenünk semmit.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS