Friss hírek

Nagyot változik a Ferrari a jövő évre

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Marco Mattiacci kijelentette, a maranellói gárda 2015-ben egy teljesen más csapatként tér majd vissza.


A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Marco Mattiacci kijelentette, a maranellói gárda 2015-ben egy teljesen más csapatként tér majd vissza.

Az olasz istálló kiábrándító eredményeket ért el a 2014-es bajnokság eddig eltelt szakaszában, a korábbi csapatfőnök Stefano Domenicali helyét pedig áprilisban Marco Mattiacci vette át.

A szakember korábban már elárulta, pontosan kidolgozták annak tervét, hogyan térhetnének vissza az élre, és biztos abban, a Ferrari jövőre ismét a legjobb pozíciókért harcolhat majd.

„Természetesen azon dolgozunk, hogy fejlődjünk, hiszen most a hatodik helyen vagyunk” – mondta a szakember Fernando Alonso silverstone-i hatodik helyezését követően.

„Nem vagyunk elégedettek a hatodik pozícióval. Szóval most el kell kezdenünk dolgozni azon, hogy felkészítsünk egy teljesen más csapatot 2015-re.”

Mattiacci sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint a Ferrari motorrészlegének vezetője, Luca Marmorini távozni kényszerül, azt azonban elismerte, radikális változásokra van szükség ahhoz, hogy ismét az élen legyenek.

„Nem akarok ujjal mutogatni senkire. Újratervezzük a csapatot, megerősítjük. Nem fogok kommentálni bizonyos személyeket. És nem is kell bejelentenem semmit. A legjobb bejelentés az, ha egy csapat jó eredményeket ér el.”

„Hogy fejlődnünk kell-e? Folyamatos fejlődésre van-e szükségünk? Igen. Ez a helyzet. De momentán nem kell bejelentenünk semmit.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Nagyot változik a Ferrari a jövő évre
Aston Martin: Csábító, hogy ajánlatot tegyünk Hamiltonnak
Verstappen: Nehéz megítélni, mennyit javult az idei autónk
Verstappen a Mercedesnél? Reagált a holland a pletykákra!
Képgaléria: Pályán az AlphaTauri új autója!