Friss hírek

Nakajima a nulla pont ellenére is optimista

A Williams japán pilótája , Kazuki Nakajima úgy gondolja, hogy hamarosan mellé áll a szerencse, és megszerzi idei első világbajnoki pontját a Forma-1-ben, miután sokat javult a teljesítménye a tavalyi évhez képest.

A Williams japán pilótája , Kazuki Nakajima úgy gondolja, hogy hamarosan mellé áll a szerencse, és megszerzi idei első világbajnoki pontját a Forma-1-ben, miután sokat javult a teljesítménye a tavalyi évhez képest.

Miközben csapattársa, Nico Rosberg a 7. helyen áll a bajnokságban, Nakajima eddig még egyetlen pontot sem szerzett az idei szezonban, pedig az elmúlt két versenyen minden esélye megvolt arra, hogy márkatársa előtt végezzen.

Törökországban egy hosszúra nyúló kiállás akadályozta meg ebben, míg a legutóbbi futamon sokáig az élmezőnyben autózott, majd végül az első tízbe sem jutott be, pedig az egész hétvégén kiválóan teljesített Silverstone-ban.

Hirdetés
 

Bár az eredmények nem ezt mutatják, Nakajima mégis úgy érzi, sokat fejlődött az elmúlt évhez képest, és biztos abban, hogy hamarosan megkezdheti a pontgyűjtést az idei bajnokságban.

“Frusztráló, és ha vetünk egy pillantást az eredményekre, akkor úgy tűnik, hogy katasztrofális a helyzet” – mondta a japán pilóta az autosport.com-nak. “Azonban tudjuk, hogy volt néhány nagyon jó lehetőségünk, és igazából a különbség nagyon csekély volt összehasonlítva a helyezésekkel.”

“Optimista vagyok, sokkal optimistább, mint azt az eredmények mutatják. Nagyon szoros a küzdelem, hiszen minimális időkülönbségek is hatalmas különbséget jelentenek a pozíciókat illetően. Továbbra is a legjobb tudásunkat kell nyújtanunk, és biztos vagyok abban, hogy egy napon beérnek a dolgok.”

Az új szabályoknak köszönhetően, talán minden eddiginél szorosabb a mezőny az idei évben, és egy-két tized akár 5-6 pozíciót is jelenthet a rajtrácson, így a korábbinál is fontosabb, hogy a versenyzők tökéletesen dolgozzanak, és mindent kihozzanak magukból és a rendelkezésükre álló technikából.

“A tavalyi évhez képest más helyzetben vagyok” – mondta Nakajima, akivel a csapat vezetői is meg vannak elégedve. “Tavaly, ha olyan lettem volna, mint amilyen most vagyok, akkor sokkal jobb munkát tudtam volna végezni, és az nagyon jó egy versenyző számára, ha folyamatosan fejlődni tud.”

“A csapat és én is jobb munkát végzünk, mint tavaly. Most csak az a dolgunk, hogy ez a továbbiakban is így maradjon. Ha sikerül mindent a helyére raknunk, akkor biztos vagyok abban, hogy jobb eredményeket tudunk majd elérni.”

“Egy kicsivel többet kell tanulnunk, és kissé jobbá kell válnunk, aztán minden a helyére kerül. A silverstone-i eredmény csalódás volt, de maga a verseny elégedettségre ad okot” – tette hozzá a japán pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!