Napokon belül kiderülhet, hol folytatja Sainz 2025-ben - F1VILÁG.HU

Napokon belül kiderülhet, hol folytatja Sainz 2025-ben

HIRDETÉS
Elképzelhető, hogy már a hétvégi Osztrák Nagydíjon bejelentés történik azzal kapcsolatban, hogy hol folytatja Forma-1-es pályafutását 2025-ben Carlos Sainz.
SAINZ Carlos (spa), Scuderia Ferrari SF-24, portrait during the Formula 1 Aramco Gran Premio de Espana 2024, 10th round of the 2024 Formula One World Championship from June 21 to 23, 2024 on the Circuit de Barcelona-Catalunya, in Montmeló, Spain - Photo Florent Gooden / DPPI

A rutinos versenyzőnek az idei szezont követően kell távoznia a Ferrari alakulatától, miután februárban kiderült, a maranellói istálló a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont szerződteti a helyére. Sainz ezt követően számos istállóval tárgyalásokba kezdett, egy ideje pedig úgy tűnik, a legjobb opciókat a Williams és a 2026-ban az Audi gyári csapatává váló Sauber jelenti számára — noha a legfrissebb hírek szerint a napokban az Alpine is ajánlatot tett neki.

Sainz hétvégén, Barcelonában azt mondta, bár még nem döntött a jövőjéről, úgy érzi, mihamarabb meg kell tennie, hogy a 2024-es szezon versenyeire tudjon fókuszálni. A 29 esztendős versenyzőt a spanyolországi versenyt követően kérdezték meg arról, elképzelhető-e, hogy már a hétvégi Osztrák Nagydíj előtt bejelenti, hol folytatja F1-es pályafutását.

„Előfordulhat, nem vagyok biztos benne. De előfordulhat” — mondta szűkszavúan a spanyol, aki azt reméli, a nehéz hazai verseny után a folytatás jobban alakul majd számára.

„Pusztán meg kell bizonyosodnunk arról, hogy amikor olyan pályákra érkezünk, mint a spanyolországi vagy zandvoorti, ahol hosszú, kombinált kanyarok vannak, javítunk a csomagon” — magyarázta. „És aztán lesznek a monacóihoz és az ausztriaihoz hasonló pályák, ahol arra számítunk, hogy versenyképesebbek leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!