Napokon belül lezárul az Aston Martin szabályszegési ügye - F1VILÁG.HU

Napokon belül lezárul az Aston Martin szabályszegési ügye

HIRDETÉS
Közel áll az Aston Martin Forma-1-es csapata ahhoz, hogy véglegesítse azt a szerződésszegési elfogadónyilatkozatot, amit azért kell aláírnia a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA), mert megszegte a száguldó cirkusz pénzügyi szabályait 2021-ben.
action, Circuit of the Americas, GP2219a, F1, GP, USA
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22

Az Aston Martint a Red Bullhoz hasonlóan vétkesnek találták a költségvetési szabályok megszegése kapcsán, ám míg az energiaital-gyárosok ténylegesen túlköltekeztek tavaly, addig a brit istálló csupán procedurális hibát vétett. Hasonló hibáért a Williams csapatát még az év korábbi szakaszában 25 ezer dolláros pénzbírsággal sújtották, így az Aston Martin is hasonló büntetésre számíthat. A csapat egy ideje már egyeztet az FIA-val, és várhatóan a héten el is dől a sorsa.

Az úgynevezett szerződésszegési elfogadónyilatkozat aláírásával a csapat elismeri hibáját, és formálisan elfogad bármilyen büntetést anélkül, hogy fellebbezési joga lenne rá.

„Egyeztetünk az FIA-val” – mondta Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke a Motorsport.com című internetes portálnak. „Olyasvalami ez, amit szerintem a következő napokban megpróbálunk lezárni. Voltak egyeztetéseink velük a hétvégén is. Meggyőződésem, hogy hamarosan megoldjuk.”

A szakember hozzátette, nem frusztráltak a történtek miatt, mivel nagyon összetett szabályozásról van szó.

„Azt gondolom, ez egy rendkívül komplex szabályrendszer. És nem frusztráló, ez is azt mutatja, hogy a jövőben jobban kell dolgoznunk, hogy ne legyen ilyen jellegű gondok. A legfontosabb szerintem az, hogy a költségplafon alatt voltunk.”

A Red Bull egyébként a hét közepéig felfüggesztette az egyeztetéseket az FIA-val Dietrich Mateschitz hétvége halála miatt, az Aston Martinnak azonban nem kell várnia.

„A médiából úgy értesültem, hogy elhalasztották a dolgot Dietrich Mateschitz miatt” – mondta Krack. „De alapvetően két különböző dologról van szó. Szóval nem bánnám, ha mi mihamarabb lezárnánk a miénket. Más a szituáció is, mert mi nem költekeztünk túl.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!