Nasr: A Mercedes-motoros autók még titkolóznak - F1VILÁG.HU

Nasr: A Mercedes-motoros autók még titkolóznak

HIRDETÉS

A Sauber újonca, Felipe Nasr szerint hiba volna messzemenő következtetéseket levonni a jerezi teszten futott köridőkből, a Mercedes-motoros autók ugyanis még nem mutatták ki foguk fehérjét.


A Sauber újonca, Felipe Nasr szerint hiba volna messzemenő következtetéseket levonni a jerezi teszten futott köridőkből, a Mercedes-motoros autók ugyanis még nem mutatták ki foguk fehérjét.

A brazil tehetség a leggyorsabb volt a dél-spanyolországi gyakorlás harmadik napján, kedden. Nasr a Pirelli lágy keverékű abroncsait használta, míg a mögötte végző Kimi Räikkönen és Nico Rosberg a közepes vegyülettel futotta meg legjobbját.

Felipe Massa a Mercedes-motoros Williamsszel – szintén a lágy gumikon – mintegy 7 tizeddel lassabb volt Nasr Sauberjénél, az ifjú tehetség szerint pedig ez jól mutatja, mennyire nem számítanak a köridők még.

„Szerintem a Mercedes-motoros autók még rejtegetik, mire képesek” – fogalmazott Nasr.

„Nem láttam őket 100 százalékon teljesíteni. Soha nem lehet tudni, mi a helyzet, ezek még csak tesztek. Fogalmunk sincs, a többiek milyen programot teljesítenek éppen. Én viszont most elégedett vagyok a miénkkel.”

Amikor arról kérdezték, keddi legjobbját kevés üzemanyaggal futotta-e, Nasr így válaszolt: „Nem mondanám, hogy ez volt a maximális teljesítmény, tisztességes etapok voltak a lágy gumin.”

„Szerintem még bőven tudunk javítani a köridőkön, de alapvetően jó volt. Hogy őszinte legyek, nem érzem úgy, hogy az élen leszünk majd ezzel az autóval más helyzetekben, de azért jó elsőként zárni a tesztet.”

Az újonc egyébként még kedden délelőtt, a nyirkos pályán meg is pördült a Sauber autójával.

„Szerintem én voltam az egyetlen, aki akkor slick-gumikkal volt kint. Igazából arra volt csak jó, hogy lássam, mikor lehet már sima futófelületű gumikra váltani. Ezeket most próbálgatnom kell. Nem akarok versenyen szembesülni ilyen helyzettel először.”

Hirdetés

„A kanyar kijáratánál volt egy vizes volt, és ahogy rámentem, az autó megpördült. Semmi extra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!