Nasr számára óriási lecke volt a maláj hétvége - F1VILÁG.HU

Nasr számára óriási lecke volt a maláj hétvége

HIRDETÉS

Komoly lecke volt a problémákkal teli Maláj Nagydíj a Sauber újonca, Felipe Nasr számára.


Komoly lecke volt a problémákkal teli Maláj Nagydíj a Sauber újonca, Felipe Nasr számára.

A brazil tehetség F1-es debütálása igencsak jól sikerült, a melbourne-i idénynyitón ugyanis ötödik lett, Malajziában azonban rengeteget küszködött, és végül csak a tizenkettedik helyen intette le a kockás zászló.

Miután Szepangban a tartalékos Raffaele Marciello javára kihagyta az első edzést, a második tréningen pedig fékproblémák miatt elpocsékolt rengeteg időt, Nasr számára nem indult jól a hétvége legutóbb.

A harmadik szabadedzésen ráadásul egy szoftveres probléma miatt a differenciálművel is gondok voltak, az időmérőn pedig az üzemanyag-átfolyást ellenőrző szenzor miatt lecsökkent a motorerő.

Nasr így csak a tizenhatodik helyről startolt, és bár felküzdötte magát a tizenkettedik helyre, a verseny első köreiben megsérült az első szárnya, amikor Kimi Räikkönennel ütközött.

„A maláj hétvége az elejétől fogva nagyon problémásan alakult számomra” – mondta az újonc.

„Nagy lecke volt ez mindenki számára – nekem és a csapatnak is. De a rengeteg probléma ellenére visszatekintve azért nem volt olyan rossz az a tizenkettedik hely.”

„Természetesen nem ilyen eredményt akartunk, de ez még csak a bajnokság második futama volt, szóval sok van még hátra.”

Mivel a versenyen nem tudta hatékonyan kezelni a Pirelli abroncsait, Nasrnek négyszer kellett kilátogatnia a bokszutcába a futam során, de reményei szerint a felfüggesztés beállításainak módosításával, valamint egy megfelelő első szárnnyal hétvégén sikerül kiküszöbölni ezeket a gondokat.

Hirdetés

„Kínában minden teljesen más lesz – a körülmények nagyon eltérőek. Azt gondolom, a maláj forróság nem igazán feküdt nekünk, itt, Kínában viszont a mi malmunkra hajthatja a vizet – hasonlóképpen, mint Melbourne-ben.”

„Tiszta lappal kezdünk, ez lesz az első alkalom, hogy három szabadedzésen keresztül dolgozhatok majd az autó beállításain, illetve ismerkedhetek a pályával. Nagyon várom már.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!