Friss hírek

Nasr szerint nem gond, hogy késik az új Sauber

Felipe Nasr azt reméli, csapatának nem okoz majd különösebb problémákat az, hogy új autója csak a március elején kezdődő második előszezoni teszten gurul pályára először.


Felipe Nasr azt reméli, csapatának nem okoz majd különösebb problémákat az, hogy új autója csak a március elején kezdődő második előszezoni teszten gurul pályára először.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a svájci kiscsapat C35-ös modellje nemrégiben teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjeit, a február 22-én kezdődő első előszezoni gyakorláson azonban a Sauber még tavalyi autójával vesz részt.

Az istálló brazil pilótája, Felipe Nasr bízik abban, nem lesznek komoly következményei annak, hogy új autójuk csak később debütál a pályán.

„Nem ideális a dolog, de egy kicsit több időnk lesz arra, hogy dolgozzunk az új autón” – mondta Nasr a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Nem hinném, hogy nagy problémákat okoz majd a késés, még ha csak négy napunk is lesz arra, hogy megismerjük az autót, mielőtt Melbourne-be utazunk.”

„Rengeteg innováció lesz az új autón, beleértve a Ferrari-motor beépítését is. Nem számítok arra, hogy könnyűek lesznek az első lépések, időbe telik majd, amíg mindent optimalizálunk.”

Nasr meg van győződve arról, csapata folyamatosan fejlődhet majd a 2016-os idény során.

„Tavaly ugyanazzal az autóval fejeztük be a szezont, mint amivel Ausztráliában elkezdtük, néhány kisebb változtatást leszámítva. Nem voltak meg a szükséges források a fejlesztési program követéséhez. Minden lehetőséget kihasználtunk, mert tudtuk, hogy nem sok változtatásra lesz lehetőségünk az idény során.”

„Nem volt könnyű, de nagyra értékelem a csapat őszinteségét. Soha nem ígértek nekem olyat, amit aztán később nem teljesítettek. Amikor aláírtam a csapathoz, tudtam mindenféle korlátozó tényezőről.”

„Az idei évre bőven van területünk a fejlődésre, és remélem, hogy nagyot fogunk előrelépni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Nasr szerint nem gond, hogy késik az új Sauber
A Mercedes nem árulja el, mire költötte fejlesztési zsetonjait
Élő közvetítés: Ismerkedj meg a 2021-es Mercedesszel!
Megmutatta új F1-esét a Mercedes!
Már a bemutató előtt mutogatja új autóját a Mercedes