Friss hírek

Nasr úgy érzi, kiérdemelte helyét a Forma-1-ben

Felipe Nasr úgy véli, az elmúlt két szezonban kellően jó teljesítményt nyújtott a Forma-1-ben ahhoz, hogy 2017-ben is helyet kapjon a királykategóriában.


Felipe Nasr úgy véli, az elmúlt két szezonban kellően jó teljesítményt nyújtott a Forma-1-ben ahhoz, hogy 2017-ben is helyet kapjon a királykategóriában.

A brazil versenyzője F1-es jövője azt követően vált bizonytalanná, hogy fő támogatója, a Banco do Brasil nemrég bejelentette, nem folytatja együttműködését a Sauber csapatával.

Nasr tovább folytatja az egyeztetéseket a svájci istállóval, a Sauberen kívül pedig a Manor jöhet még szóba számára.

„Úgy érzem, megtettem mindent, amit tehettem, hogy kiérdemeljem a helyem” – mondta az ifjú versenyző, aki Brazíliában a Sauber csapatának 2 pontot szerzett.

„Képes voltam olyan eredményeket nyújtani, melyekre szerintem szükség van a Forma-1-ben. Amikor lehetőség adódott, ott voltam, hogy megragadjam. Első évemben 27 pontot szereztem a csapatnak, minek köszönhetően tavaly a Sauber a McLaren előtt végzett.”

„Idén – noha rengeteg nehézséggel kellett szembenéznünk – számos alkalommal közel kerültem a pontszerzéshez, amikor lehetőség adódott rá, Brazíliában pedig össze is jött. Szóval ebben a két évben olyan teljesítményt tudtam nyújtani, amilyenre a csapatoknak szükségük van.”

„Szóval nyilvánvaló, hogy nagyon csalódott lennék, ha nem lehetnék itt jövőre.”

Nasr ráadásul úgy véli, az a 2 pont, mellyel hozzásegítette csapatát nagyjából 13,5 millió dollárhoz, szintén sokat nyomhat a latba.

„Úgy gondolom, ez is sokat számít. Extra lendületet adtam a csapatnak 2017-re, pontosan tudjuk, mennyit számít ez a pénzdíj. Nem a legjobb büdzsével rendelkezik a csapat. A jobb szponzoráció nincs, minthogy szállítod az eredményeket.”

A brazil hozzátette, nem szeretne más versenysorozatban versenyezni.

„Úgy érzem, ennél többet akarok elérni. Világbajnok akarok lenni egy szép napon, és ehhez kemény munkára van szükség. Komoly elkötelezettségre és időre van szükség ahhoz, hogy ezek a dolgok kialakuljanak. Szóval továbbra is ez az elsődleges terv számomra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!