Orosz Nagydíj

Néha Räikkönennek is fájnak a gyenge eredmények

Nem vár különösebb csodákat a hétvégi Brazil Nagydíjtól Kimi Räikkönen, a Ferrari finn versenyzője azonban úgy érzi, versenyképesek lehetnek Interlagosban.


Nem vár különösebb csodákat a hétvégi Brazil Nagydíjtól Kimi Räikkönen, a Ferrari finn versenyzője azonban úgy érzi, versenyképesek lehetnek Interlagosban.

A korábbi világbajnok számára nehezen alakult az elmúlt pár versenyen, sőt, Mexikóban nemcsak ő, de csapattársa, Sebastian Vettel is feladta a futamot egy baleset miatt.

Räikkönen mindazonáltal bizakodó, noha nem számít arra, hogy a győzelemért harcolnak majd hétvégén.

„Tavaly nem sok pálya feküdt nekünk, szóval nem gondolom, hogy helyes dolog összehasonlítani az idei évet a tavalyival, de alapvetően a múltban gyorsak voltunk Brazíliában” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Nyilván nem várok csodát. Szerintem ugyanannyira leszünk jók, mint bárhol másutt, szóval nagyjából ugyanarra számíthatunk, mint az előző versenyeken.”

„Azt hiszem, rendben leszünk – a tőlünk telhető legjobbat fogjuk nyújtani, aztán majd meglátjuk, hogy alakul a szombat és a vasárnap.”

A finn hozzátette, az idei év kiábrándító eredményei olykor igencsak fájdalmasak voltak számára, ám meggyőződése, hogy a következő idényre ő és a Ferrari tovább javulnak majd.

„Az idei év sok szempontból jobb, mint a tavalyi, de nyilván az eredmények bizonyos okok miatt még nem olyanok, mint amilyeneket én szeretnék.”

„A sebesség rendben van, de az eredmények még nem az igaziak. Kétségkívül jól végezzük a dolgunkat, de még közel sem vagyok ahhoz, ahol lenni szeretnék.”

„Néha ez fájdalmas, de ilyen a Forma-1. Ha hibázol, nagy árat fizetsz érte. Meggyőződésem, hogy jó irányba haladhatunk tovább, és jövőre jobb eredményeket érhetünk el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS