Nehéz dolga lesz, de sokat vár Pereztől a Red Bull - F1VILÁG.HU

Nehéz dolga lesz, de sokat vár Pereztől a Red Bull

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt várja Sergio Pereztől, hogy olyan teljesítményt nyújt majd az ifjú Max Verstappen oldalán, mint annak idején Daniel Ricciardo.

A Red Bull az elmúlt években nem tudott a világbajnoki címekért harcolni, Verstappen azonban a hátán vitte a csapatot, és a legtöbbet hozta ki a csapat autóiból.

Csapattársai viszont nem remekeltek: előbb Pierre Gaslyt kellett visszaküldeni a Toro Rossóhoz, majd az ő helyére előléptetett Alex Albon sem remekelt. A csapat ezért úgy döntött, a thai versenyző helyére 2021-ben Sergio Perezt ülteti.

Perez március közepén vezetheti majd először a Red Bull új autóját, és bár nem lesz egyszerű dolga, az osztrákok sokat várnak tőle. 

Christian Horner a minap egy interjúban azt mondta, abban bízik, két pilótájuk motiválni fogja majd egymást a teljesítmény tekintetében.

„Nagyon nehéz lesz formába lendülnie rögtön, mindössze egyetlen teszt során. De rengeteg tapasztalata van, és természetesen azt várjuk tőle, hogy közel lesz Maxhoz, és tartja majd vele a lépést – úgy, ahogy Daniel Ricciardo és Max versenyeztek egymás mellett három szezonon át” – mondta a szakember az Autosport című lapnak.

„Szóval remélhetőleg Sergio egy nagyon-nagyon fontos szerepet játszhat a csapat számára abban, hogy rendszeresen, mindkét autóval közel legyünk a Mercedesekhez.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte Verstappen mennyit fejlődött a csapatnál az elmúlt közel 5 teljes szezon alatt, Horner kifejtette: „Azt gondolom, Max nagyszerű munkát végez. Szerintem az elmúlt néhány évben elképesztő módon fejlődött. Igazán lenyűgöző volt az, amit kihozott az autóból az elmúlt pár évben.”

„Egy olyan autóból, ami nem volt annyira jó, mint a Mercedes, mégis nyert 5 versenyt az elmúlt két évben a Honda-motorral. Szerintem fantasztikus munkát végez.”

„Csapatként pedig rendszeresebben meg kell tennünk ezt a 23 versenyből álló idény során.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!