Nehéz döntés: Valamit muszáj lesz lépnie az Aston Martin F1-es csapatának - F1VILÁG.HU

Nehéz döntés: Valamit muszáj lesz lépnie az Aston Martin F1-es csapatának

Nagyon nehéz döntést kell meghoznia az Aston Martin Forma-1-es csapatának, az istálló idei autója ugyanis egyáltalán nem versenyképes – bár szeretnének kilábalni a mostani helyzetből, pontosan tudják, nem sodorhatják veszélybe a 2023-as évet.

A silverstone-i istálló számára nehezen alakult a 2022-es szezon első fele: Sebastian Vettel és Lance Stroll mindösszesen 18 pontot gyűjtöttek a bajnokság eddigi, 11 hétvégéjén, az Aston Martin így az utolsó előtti helyet foglalja el az összetett pontversenyben. Az már korábban kiderült, az autóval alapvető problémák vannak, és bár kisebb-nagyobb fejlesztésekkel próbálják orvosolni mindezt, azt Mike Krack csapatfőnök is elismeri: egész egyszerűen nem sikerült kellően nagy előrelépéseket tenniük az elmúlt időszakban.

A szakembert nemrég megkérdezték arról, gondolkodnak-e már azon, hogy teljesen sutba dobják az idei évet, hogy minden energiájukkal a 2023-as versenyautó fejlesztésére fókuszálhassanak.

 

„Ez egy nagyon nehéz döntés” – mondta a csapatfőnök még Ausztriában. „Hiszen nyilvánvalóan nem akarjuk abban a helyzetben befejezni a szezont, mint amelyben most vagyok. Ugyanakkor viszont nem akarjuk veszélybe sodorni a következő évet. Szóval nagyon gondosan ki kell értékelnünk, mit tudunk tenni ezen a ponton annak érdekében, hogy egy kicsit kikeveredjünk ebből a helyzetből anélkül, hogy az negatív hatással lenne a jövő évi versenyautóra.”

„Rengeteg egyeztetés megy ezzel kapcsolatban a technikai szakembereinkkel, és tényleg meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt.”

Krack azt mondja, az istálló legutóbbi fejlesztései kétségkívül előrelépést jelentettek az Aston Martin számára – de ez kevés.

„Nos, a fejlesztések működtek, előre tudtunk lépni velük. Ez az előrelépés viszont nem elég nagy. Az autó alapproblémáját nem sikerült megoldanunk” – fogalmazott a szakember, majd arról is beszélt, a csapatnál tudják, mi a fő probléma az idei autóval.

„Úgy gondolom, technikai csapatunk érti a problémát, és azt is tudja, mit tegyen a jövőben. De az, hogy most mit csinálunk, idő és anyagi források kérdése. Viszont azt gondolom, sikerült beazonosítani a problémát, igen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Nehéz döntés: Valamit muszáj lesz lépnie az Aston Martin F1-es csapatának
Leclerc: Érdekes volt kipróbálni a Ferrari új fejlesztéseit
Verstappen szerint több előzés lehet Barcelonában
Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései
Hamilton: Momentán küszködöm azzal, hogy a top 10-be kerüljek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!