Friss hírek

Nehéz döntést kell meghoznia a Red Bull F1-es csapatának

Fotó: Red Bull Racing

Az Osztrák Nagydíjig szeretne döntést hozni a Red Bull Forma-1-es csapata arról, hogy milyen motorokkal folytatja a 2019-es szezonban.

Az energiaital-gyárosok jelenleg érvényes szerződése az idei szezon végén lejár a Renault-val, tavasszal pedig a Hondával is egyeztetéseket folytattak, így a Red Bull ezen két gyártó közül választ majd.

A csapatnak nincs egyszerű dolga, hiszen 2009 óta egészen mostanáig 57 győzelmet szereztek a Renault-val, 2010 és 2013 között pedig négy alkalommal is megnyerték a világbajnoki címet a franciákkal.

A hibrid motorok bevezetése óta azonban a Renault jobbára csak lohol a Mercedes és a Ferrari után, és az elmúlt években a két fél viszonya sem volt felhőtlen – ennek eredménye például, hogy a Red Bull nem is Renault-ként használja az erőforrásokat autóiban, hanem azok TAG Heuer néven „futnak”.

Az energiaital-gyárosok kiscsapata, a Toro Rosso pedig idén szövetségre lépett a Hondával, mely gyártó a McLarennel eltöltött gyötrelmes évek után nem mondott le a Forma-1-ről, és pénzt és energiát nem sajnálva igyekszik felzárkózni.

Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull a hétvégi Kanadai Nagydíj után dönt arról, hogy milyen utat választ, a döntésben pedig nagy segítségére lesz az, hogy a Renault és a Honda is Montrealban veti be idei második specifikációjú erőforrását.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pontosan tudja, sokáig nem halogathatják a döntést.

„Hamarosan döntést kell hoznunk arról, hogy Renault-motorokkal folytatjuk-e, vagy Hondára váltunk. Kritikus ponthoz érkeztünk a döntési folyamatban” – vallotta be a szakember Montrealban, hozzátéve, hogy a július 1-jén esedékes Osztrák Nagydíjig dönteni akarnak.

„Az adatok, amiket ezen a hétvégén gyűjtünk, úttörőek lesznek számunkra. Az Osztrák Nagydíjig döntést akarunk hozni. Olyan motort akarunk, amely a legjobb lehetőségeket kínálja számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!