Friss hírek

Nehéz kezdés: Perez még nem bízik a Red Bull autójában Zandvoortban

Döcögősen indult Sergio Perez számára a Forma-1-es Holland Nagydíj, elmondása szerint ugyanis a rengeteg piros zászlós megszakítás miatt nehezen tudta elkapni a ritmust a számára új versenypályán.

Zandvoortba 36 év után tért vissza idén az F1-es mezőny, és bár sok versenyző még az alsóbb kategóriákban versenyzett már ezen a pályán, Perez azon pilóták közé tartozik, akik soha nem jártak még itt.

Emiatt pedig különösen nehéz volt számára a nyitónap, hiszen a két szabadedzésen piros zászlós megszakítások nehezítették a csapatok dolgát.

„Lenyűgöző volt vezetni ezen az old-school pályán!” – mondta a mexikói az edzésnap végén. „Nagyon más ez, mint a többi pálya, sok jobbkanyar követi egymást, ami egyedülálló fizikai kihívást jelent.”

„Korábban soha nem vezettem még itt, szóval teljesen új számomra. Mivel sok volt a piros zászló, nehéz volt elkapni a ritmust. Tényleg szükség van az önbizalomra, bízni kell az autóban, hogy nyomni tudjuk neki, és egyelőre még nem az igazi a dolog, nem éreztem magam teljesen kényelmesen.”

„Van tehát pár dolog, amit meg kell vizsgálni a magam részéről, és meg kell hozni bizonyos döntéseket, hogy a legtöbbet hozzuk ki a csomagból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!