Friss hírek

Nehéz lesz megmenteni a Monacói Nagydíjat

A barcelonai versenypálya főnöke, Joan Fonstere szerint majdhogynem biztos, hogy el kell halasztani a május 10-re tervezett Spanyol Nagydíjat. A szakember beszélt arról is, szerinte nehéz lesz megmenteni a monacói versenyt.

A koronavírus-járvány a Forma-1-es világbajnokságra is komoly hatással van, annak idénynyitóját ugyanis nem tudták megtartani múlt hétvégén, Ausztráliában.

A melbourne-i versenyen kívül a Kínai Nagydíj, a Bahreini Nagydíj és a Vietnámi Nagydíj halasztását jelentette már be a Forma-1 vezetősége, és nagyon úgy fest, a hollandiai, a spanyolországi és a monacói futamokat sem tudják megtartani eredeti időpontjaikban.

Hirdetés
 

A Forma-1 vezetősége arra számít, az idény leghamarabb május végén rajtolhat el, a feltételezések szerint pedig az idénynyitó versenyt Bakuban rendezik majd június 7-én.

„A versenyünk halasztása gyakorlatilag kőbe van vésve” – mondta a barcelonai versenypálya főnöke, Joan Fonstere az El Mundo Deportivo című lapnak.

„A Forma-1-es szezon május végén kezdődhet, a mi dátumunk pedig május 10. volt.”

A szakember mindazonáltal bízik abban, egy későbbi időpontban pótolni tudják a Spanyol Nagydíjat.

„A logisztika a komoly tényező. Hol vannak a csapatok? Európában. Azt gondolom, megpróbálják majd megmenteni a bajnokságot egy minimális számú versennyel, és megpróbálják beilleszteni a legmegbízhatóbbakat.”

Fontsere szerint a monacói versenynek új időpontot találni nagyon nehéz lesz.

„Ha egy utcai verseny időpontján módosítasz, azzal gyakorlatilag megölöd. Monaco? Nehéz lesz…”

Hogy hogyan is alakulhat a 2020-as bajnokság, arról részletesebben írtunk az alábbi cikkben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!