Nehéz lesz megmenteni a Monacói Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Nehéz lesz megmenteni a Monacói Nagydíjat

HIRDETÉS
A barcelonai versenypálya főnöke, Joan Fonstere szerint majdhogynem biztos, hogy el kell halasztani a május 10-re tervezett Spanyol Nagydíjat. A szakember beszélt arról is, szerinte nehéz lesz megmenteni a monacói versenyt.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 26: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 26, 2019 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Michael Regan/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZF1RNVBW2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A koronavírus-járvány a Forma-1-es világbajnokságra is komoly hatással van, annak idénynyitóját ugyanis nem tudták megtartani múlt hétvégén, Ausztráliában.

A melbourne-i versenyen kívül a Kínai Nagydíj, a Bahreini Nagydíj és a Vietnámi Nagydíj halasztását jelentette már be a Forma-1 vezetősége, és nagyon úgy fest, a hollandiai, a spanyolországi és a monacói futamokat sem tudják megtartani eredeti időpontjaikban.

A Forma-1 vezetősége arra számít, az idény leghamarabb május végén rajtolhat el, a feltételezések szerint pedig az idénynyitó versenyt Bakuban rendezik majd június 7-én.

„A versenyünk halasztása gyakorlatilag kőbe van vésve” – mondta a barcelonai versenypálya főnöke, Joan Fonstere az El Mundo Deportivo című lapnak.

„A Forma-1-es szezon május végén kezdődhet, a mi dátumunk pedig május 10. volt.”

A szakember mindazonáltal bízik abban, egy későbbi időpontban pótolni tudják a Spanyol Nagydíjat.

„A logisztika a komoly tényező. Hol vannak a csapatok? Európában. Azt gondolom, megpróbálják majd megmenteni a bajnokságot egy minimális számú versennyel, és megpróbálják beilleszteni a legmegbízhatóbbakat.”

Fontsere szerint a monacói versenynek új időpontot találni nagyon nehéz lesz.

„Ha egy utcai verseny időpontján módosítasz, azzal gyakorlatilag megölöd. Monaco? Nehéz lesz…”

Hirdetés

Hogy hogyan is alakulhat a 2020-as bajnokság, arról részletesebben írtunk az alábbi cikkben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!