Friss hírek

Nehéz napon van túl a Mercedes

Nehéz edzésnapon van túl Japánban a Mercedes Forma-1-es csapata – Michael Schumacher balesetet szenvedett, Nico Rosberget pedig műszaki hiba hátráltatta.


Nehéz edzésnapon van túl Japánban a Mercedes Forma-1-es csapata – Michael Schumacher balesetet szenvedett, Nico Rosberget pedig műszaki hiba hátráltatta.

Schumacher a második szabadedzésen, a Spoon nevű kanyarban csapódott a gumifalnak: a baleset következtében autója csúnyán összetört, ő azonban szerencsére nem sérült meg.

A hétszeres világbajnok elismerte, hibázott, és nem is a várakozásoknak megfelelően alakult az edzésnap.

„Két eseménydús edzésen vagyunk túl – sokat dolgoztunk az autón, délután pedig kicsúsztam a pályáról” – mondta Schumacher.

„El kellett mennem az orvosi központba, ami előírás az FIA részéről, de 100 százalékig rendben vagyok. Azt hiszem, túlságosan rákoncentráltam a kanyarra, és emiatt az egyik kerék a fűre ért, így kicsúsztam.”

„Összességében nem tudtunk annyi adatot gyűjteni, mint szerettünk volna, mivel sokat változtattunk a beállításokon, de még mindig javítani kell az egyensúlyon. Ezen hőmérsékletek közepette a gumik is komoly szerepet játszanak. Most sok munka vár ránk a pályán kívül, a számítógépek előtt, hogy megtudjuk, hogy a legjobb hozzáállni a holnapi programhoz.”

Csapattársát, Nico Rosberget az első edzés végén műszaki hiba hátráltatta: a csapat úgy döntött, a második gyakorlás előtt kicseréli a motort a W03-as versenygépben, emiatt azonban az ifjú versenyző sok időt veszített.

„Elég trükkösen alakult a mai nap” – magyarázta a német.

„Az első edzés végén az olajnyomást jelző szenzor azt mutatta, hogy túl alacsony a nyomás, szóval leállítottam a motort. Az aggregát már élettartamának végét járta, szóval az ebédszünet alatt kicseréltük, hogy elkerüljük a kockázatot – ez viszont némi pályaidőbe került délután.”

„Még nem vagyunk ott teljesítmény tekintetében, ahol lenni szeretnénk, és meg kell tanulnunk néhány dolgot, hogy megbizonyosodjunk arról, jól kezeljük az abroncsokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!