Nehéz napon van túl a Mercedes

Nehéz edzésnapon van túl Japánban a Mercedes Forma-1-es csapata – Michael Schumacher balesetet szenvedett, Nico Rosberget pedig műszaki hiba hátráltatta.


Nehéz edzésnapon van túl Japánban a Mercedes Forma-1-es csapata – Michael Schumacher balesetet szenvedett, Nico Rosberget pedig műszaki hiba hátráltatta.

Schumacher a második szabadedzésen, a Spoon nevű kanyarban csapódott a gumifalnak: a baleset következtében autója csúnyán összetört, ő azonban szerencsére nem sérült meg.

A hétszeres világbajnok elismerte, hibázott, és nem is a várakozásoknak megfelelően alakult az edzésnap.

„Két eseménydús edzésen vagyunk túl – sokat dolgoztunk az autón, délután pedig kicsúsztam a pályáról” – mondta Schumacher.

„El kellett mennem az orvosi központba, ami előírás az FIA részéről, de 100 százalékig rendben vagyok. Azt hiszem, túlságosan rákoncentráltam a kanyarra, és emiatt az egyik kerék a fűre ért, így kicsúsztam.”

„Összességében nem tudtunk annyi adatot gyűjteni, mint szerettünk volna, mivel sokat változtattunk a beállításokon, de még mindig javítani kell az egyensúlyon. Ezen hőmérsékletek közepette a gumik is komoly szerepet játszanak. Most sok munka vár ránk a pályán kívül, a számítógépek előtt, hogy megtudjuk, hogy a legjobb hozzáállni a holnapi programhoz.”

Csapattársát, Nico Rosberget az első edzés végén műszaki hiba hátráltatta: a csapat úgy döntött, a második gyakorlás előtt kicseréli a motort a W03-as versenygépben, emiatt azonban az ifjú versenyző sok időt veszített.

„Elég trükkösen alakult a mai nap” – magyarázta a német.

„Az első edzés végén az olajnyomást jelző szenzor azt mutatta, hogy túl alacsony a nyomás, szóval leállítottam a motort. Az aggregát már élettartamának végét járta, szóval az ebédszünet alatt kicseréltük, hogy elkerüljük a kockázatot – ez viszont némi pályaidőbe került délután.”

„Még nem vagyunk ott teljesítmény tekintetében, ahol lenni szeretnénk, és meg kell tanulnunk néhány dolgot, hogy megbizonyosodjunk arról, jól kezeljük az abroncsokat.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nehéz napon van túl a Mercedes
Egy magánrepülőn megejtett beszélgetés alapozta meg Räikkönen visszatérését a Sauberhez
Brawn: Komoly érdeklődői vannak a Williamsnek
A Ferrari nem lesz a topcsapatok között Ausztriában?
A Ferrari pilótái is pályára gurulnak még az idényrajt előtt