Nehezebb hétvégére számít Kanadában a Mercedes - F1VILÁG.HU

Nehezebb hétvégére számít Kanadában a Mercedes

A Mercedes Forma-1-es csapatának mérnökigazgatója, Andrew Shovlin szerint a német istállóra nehezebb hétvége vár majd Kanadában, mint legutóbb, Barcelonában.

A német istálló nemrégiben komoly fejlesztésekkel vértezte fel versenyautóját, a Spanyol Nagydíjon pedig idei legjobb eredményét érte el, hiszen Lewis Hamilton a 2., George Russell pedig a 3. helyen ért célba. A Mercedes a Red Bull legfőbb kihívójává lépett elő, igaz, a győzelemért nem tudtak csatázni Max Verstappen ellen. A Forma-1 mezőnye jövő hétvégén Kanadában látogat majd, a Mercedesnél pedig arra számítanak, ott nehezebb lesz ilyen jó teljesítményt nyújtani.

„A tény az, hogy a fejlesztési csomag nagyon jól működik olyan pályákon, mint a barcelonai, ahol nagy jelentősége van a teljesítménynek a gyors kanyarokban” – mondta a szakember. „Jobbak vagyunk a gyors pályákon, illetve azokon a helyszíneken, ahol az első tengelynek komoly jelentősége van. Nagyon jó volt az egyensúly, és nagyon jó volt a versenytempó.”

„Jövő hétvégén viszont Montrealba, egy teljesen más pályára látogatunk. Itt több lassú kanyar van, sok padlógázas egyenes, és több kihívásra számíthatunk. Nem gondoljuk azt, hogy a Red Bull sarkában loholunk majd. Tisztában vagyunk azzal, hogy Kanada jó eséllyel nagyobb kihívást jelent majd, mint a barcelonai vasárnap.”

Shovlin szerint a Mercedes az Aston Martinnal és a Ferrarival csatázik majd Kanadában.

„Azt gondoljuk, hogy inkább a korábbi versenyekkel lesz összhangban a dolog, ahol határozottan a Ferrarival és az Astonnal voltunk csatában, és most úgy tűnik, az Alpine is csatlakozott ehhez a csoporthoz. De nagyszerű a versenyzés itt. Élvezetes lesz, és kétségkívül meg fogunk küzdeni minden apró teljesítményért. Az, ahogy most a mezőny összeáll, lehetsz második, de lehetsz tizedik is, és csak néhány tized a különbség.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Nehezebb hétvégére számít Kanadában a Mercedes
Red Bull: Perez versenyének egyetlen pozitívuma, hogy nem kap büntetést Katarban
Így áll az F1-es pontverseny a Japán Nagydíj után
Sainz jót nevetett, amikor látta, hogy a Mercedes az ő trükkjével próbálkozik
Alonso: Túl korán álltunk ki, végezhettünk volna előrébb

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!