Nehezen indult, de jól végződött Verstappen napja - F1VILÁG.HU

Nehezen indult, de jól végződött Verstappen napja

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Nehézkesen indult a franciaországi hétvége a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen számára, a holland versenyző azonban úgy érzi, magabiztosan várhatják a folytatást.

Verstappen a nyitóedzésen csak 15 kört tudott megtenni egy technikai probléma miatt, a második gyakorláson azonban nagyjából sikerült behozni a lemaradást.

A Red Bull versenyzője végül Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo mögött a 3. helyen zárta a napot.

„Az első edzés kicsit problémás volt, mert pár kör után valamilyen sérülést fedeztem fel az egyik keréknél. Mivel ez egy új pálya, az ember minél több időt a pályán szeretne tölteni, szóval nem volt ideális, hogy ennyi időt veszítettünk” – fogalmazott az ifjú versenyző.

„A nehézkes első edzés után sokat változtattunk az autón, és ez érzésre jó döntés volt. Persze a beállításokon még sokat kell javítanunk, de azt mondanám, hogy jól kezdtük a hétvégét.”

Verstappen azt mondja, bár egyelőre még nem sok tapasztalata van ezzel kapcsolatban, úgy érzi, nem lesz egyszerű előzni a Paul Ricardon.

„Élveztem az első körözést a pályán – azt nem mondom, hogy ez lesz a kedvencem, de nem is a legrosszabb. Azt még nem tudom, az előzések szempontjából milyen lesz ez a helyszín, az edzésen nyilván próbálsz annyi területet adni magadnak, amennyit csak lehet, szóval nem követtem senkit szorosan, úgyhogy csak a versenyen tudjuk meg, mi is a helyzet. Viszont sok a hosszú kanyar, ami azt jelenti, hogy nehéz lesz követni az elöl haladót.”

„A gumik elég érzékenyek voltak a hőre, és mivel elég meleg van itt, fontos, hogy jó formában legyenek, amikor megkezdjük az időmérős köröket, hogy a legtöbbet hozhassuk ki az autóból.”

„Este egy kicsit jobban szemügyre veszem majd az íveket, és gondolkodom a gumikon is. Remélhetőleg szombaton javulhatunk kicsit.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!