Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Nehezen indult Ricciardo belga hétvégéje

Fotó: Red Bull

Nehéz napja volt pénteken, Belgiumban a Red Bull versenyzőjének, Daniel Ricciardónak, az ausztrál azonban reméli, sikerül összekapniuk magukat a szombati időmérőre.

Ricciardo a spái nyitóedzésen egy műszaki meghibásodás miatt mindössze 4 kört tudott megtenni, és bár délután igyekezett behozni a lemaradást, kétségkívül hátránnyal vágott neki a belga hétvégének.

„Délelőtt volt némi problémám, a szerelőknek pedig szét kellett szedniük az autóm hátulját, ami rendkívül időigényes folyamat volt, így végül csak egy mért kört tettem meg” – mondta Ricciardo, majd nevetve hozzátette: „Talán azt gondolták, egy kicsit meg kell hosszabbítaniuk a nyári szünetemet!”

„Délután rengeteget változtattunk az autón, ide-oda módosítgattunk a beállításokon. Sokat tanultunk, de úgy éreztem, hogy amint sikerült előrelépnünk egy dologgal, máshol problémákat kreáltunk.”

Ricciardo elárulta, rengeteg munka vár még rájuk, autója beállításai ugyanis közel sem tökéletesek.

„Mivel nem sokat körözhettem ma, nem igazán találtuk meg az optimális beállításokat, és fejlődnünk kell úgy a rövid, mint a hosszú etapokon. Van házi feladatunk estére, hogy megkössük a megfelelő kompromisszumokat, és javítsunk a tempón.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!