Nekiment csapattársának és telefonnal a kezében vezetett – kirúgták az ifjú versenyzőt!

Fotó: Haas F1 Team
Hungaroring, Budapest, Hungary. Tuesday 01 August 2017. Santino Ferrucci , Haas F1, talking to the press. World Copyright: Zak Mauger/LAT Images ref: Digital Image _56I8213

A Forma-2-es sorozatban szereplő Trident Motorsport szerződést bontott versenyzőjével, a Haas Forma-1-es csapatának juniorpilótájával, Santino Ferruccival, miután az amerikai versenyző szándékosan nekiütközött saját csapattársának, és telefonnal a kezében vezetett.

Ferruccit két versenyhétvégére eltiltották a versenyzéstől azok után, hogy a silverstone-i sprintfutamot követően a levezető körben szándékosan nekiment csapattársa, Arjun Maini versenygépének.

Az ifjú versenyzőt emellett 66 ezer eurós bírsággal is sújtották, amiért a hétvége során egy alkalommal az F2-es paddockból úgy vezette fel versenyautóját a bokszutcába, hogy csak egyik kezén volt kesztyű, a másikban pedig telefonját tartotta.

Videó: Szándékosan csapattársának ütközött Ferrucci

Csapata, a Trident szerdán jelentette be, a történtekre, illetve fizetési kötelezettség elmulasztására hivatkozva szerződést bont Ferruccival.

Az istálló közleményében megemlíti, bár a versenyző a szezon kezdete óta azt mondja, azért nem tud fizetni csapatának, mert szponzorai nem tesznek eleget kötelezettségeinek, Ferrucci június elején rajthoz állt az IndyCar-sorozat detroiti versenyén.

Korábban egyébként Günther Steiner, a Forma-1-es Haas csapatfőnöke is azt mondta, átbeszélik csapaton belül a Silverstone-ban történteket, így nem kizárt, hogy Ferruccinak az amerikai istállótól is távoznia kell.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!