Nekiment csapattársának és telefonnal a kezében vezetett – kirúgták az ifjú versenyzőt!

Fotó: Haas F1 Team
Hungaroring, Budapest, Hungary. Tuesday 01 August 2017. Santino Ferrucci , Haas F1, talking to the press. World Copyright: Zak Mauger/LAT Images ref: Digital Image _56I8213

A Forma-2-es sorozatban szereplő Trident Motorsport szerződést bontott versenyzőjével, a Haas Forma-1-es csapatának juniorpilótájával, Santino Ferruccival, miután az amerikai versenyző szándékosan nekiütközött saját csapattársának, és telefonnal a kezében vezetett.

Ferruccit két versenyhétvégére eltiltották a versenyzéstől azok után, hogy a silverstone-i sprintfutamot követően a levezető körben szándékosan nekiment csapattársa, Arjun Maini versenygépének.

Az ifjú versenyzőt emellett 66 ezer eurós bírsággal is sújtották, amiért a hétvége során egy alkalommal az F2-es paddockból úgy vezette fel versenyautóját a bokszutcába, hogy csak egyik kezén volt kesztyű, a másikban pedig telefonját tartotta.

Videó: Szándékosan csapattársának ütközött Ferrucci

Csapata, a Trident szerdán jelentette be, a történtekre, illetve fizetési kötelezettség elmulasztására hivatkozva szerződést bont Ferruccival.

Az istálló közleményében megemlíti, bár a versenyző a szezon kezdete óta azt mondja, azért nem tud fizetni csapatának, mert szponzorai nem tesznek eleget kötelezettségeinek, Ferrucci június elején rajthoz állt az IndyCar-sorozat detroiti versenyén.

Korábban egyébként Günther Steiner, a Forma-1-es Haas csapatfőnöke is azt mondta, átbeszélik csapaton belül a Silverstone-ban történteket, így nem kizárt, hogy Ferruccinak az amerikai istállótól is távoznia kell.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!