Friss hírek

Nem a boxban úszott el Hamilton versenye

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy gondolja, ha nem hibáznak a boxban, akkor sem nyerték volna meg a mai futamot Valenciában, mert nem voltak elég gyorsak ahhoz, hogy megverjék Rubens Barrichellót.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy gondolja, ha nem hibáznak a boxban, akkor sem nyerték volna meg a mai futamot Valenciában, mert nem voltak elég gyorsak ahhoz, hogy megverjék Rubens Barrichellót.

Hamilton magabiztosan vezetett utolsó kiállása előtt, ám a csapat hibázott a boxban, nem készítette elő időben a gumikat, így a brit versenyző elvesztette vezető pozícióját, és csak Barrichello mögé, a második helyre érkezett vissza a pályára.

Whitmarsh azonban úgy gondolja, hogy a boxutcai baki nélkül sem lett volna esélyük felállni a dobogó legmagasabb fokára a mai versenyen.

Hirdetés
 

“Nem voltunk olyan gyorsak a versenyen, amilyennek lennünk kellett volna” – mondta a brit szakember a BBC-nek. “Sokkal nagyobb előnyt kellett volna kiautóznunk az első etapban, hiszen tudtuk, hogy Rubens nehezebb autóval kezdte meg a versenyt.”

“Nagyon keményen hajtottunk, és mindent megpróbáltunk, hogy egy extra kört teljesítsünk. Az utolsó pillanatban szóltunk Lewisra, ami azt eredményezte, hogy a gumikat nem tudtuk időben előkészíteni. Ez nagyjából két másodpercünkbe került, de nem volt kihatással a versenyünk végeredményére.”

“A helyzet az, hogy nem volt meg a sebességünk a győzelemhez” – folytatta. “A végsőkig elmentünk, nagyon keményen hajtottunk. Figyeltük a fogyasztást, az üzemanyagszintet, és megpróbáltunk egy extra kört teljesíteni.”

Whitmarsh azt is elárulta, hogy a stratégia megkavarása okozta a problémát a boxban, ugyanis a szerelők csak az utolsó pillanatban tudták meg, hogy mégsem Heikki, hanem Hamilton érkezik.

“Úgy volt, hogy Lewis a 37. körben áll ki, de ezt megpróbáltuk kitolni a 38. körre, ami azt jelentette, hogy megcseréltük versenyzőink kiállását. Ekkor Heikki Kimivel, Lewis pedig Barrichellóval versenyzett” – magyarázta a csapatfőnök.

“Az utolsó pillanatban úgy döntöttünk, hogy a győzelem reményében engedélyezzük az eltolt kiállást, mellyel Heikki előbb jött volna ki, ám későn szóltunk Lewisnak, aki akkor már ráfordult a boxutca bajárati ívére. A srácok pedig nem tudták, hogy ki fog kiállni.”

“Nem volt megfelelő a kommunikáció, de mindez annak tudható be, hogy görcsösen próbáltunk egy extra kört megspórolni.”

“Azonban ha a gumik időben készen álltak volna, az sem jelentett volna különbséget. Ezzel csak néhány másodperc ment el, de mire visszatértünk a pályára, már hat másodperc volt a lemaradásunk. Túl keményen hajtottunk, és ezért hibáztunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!