Nem a fejlesztések miatt volt erősebb a Ferrari Szocsiban - F1VILÁG.HU

Nem a fejlesztések miatt volt erősebb a Ferrari Szocsiban

HIRDETÉS
Előre lépett problémás versenyautójával a múlt hétvégi Orosz Nagydíjon a Ferrari Forma-1-es csapata, Mattia Binotto csapatfőnök viszont azt mondja, nem a pályára vitt új alkatrészek miatt.
GP RUSSIA F1/2020 -  DOMENICA 27/09/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Charles Lecelrc a 6. helyen ért célba Szocsiban, a 70. évforduló Nagydíja óta ez volt a monacói legjobb eredménye idén. Binotto szerint főleg a pálya vonalvezetésében keresendő az, hogy ennyit tudtak javulni a korábbi futamokhoz képest.

„Nem, kétlem, hogy a fejlesztéseknek volt köszönhető” – magyarázta a csapatfőnök. „Nem ez az oka.”

„Azt gondolom, jobb volt az egyensúly itt, ezen a pályán. Szóval reméljük, hogy a folytatásban is versenyképesek leszünk, és lehetőséget kapunk arra, hogy legalább két versenyzőnk jobb pozíciókért harcolhasson.”

A pontszerzést persze beárnyékolja az, hogy a Ferrari körönként bő másfél másodperccel lassabb volt Szocsiban, mint 2019-ben, Sebastian Vettelnek pedig kifejezetten nehéz hétvégéje volt: a német összetörte autóját az időmérőn, a futamon pedig nem tudott a legjobb 10 között végezni.

Binotto viszont azt mondja, ettől függetlenül „vannak pozitívumai” a versenynek.

„Az első az eredmény. A második pedig a versenyen mutatott tempó” – mondta.

„Persze Charles esetében. Seb számára sokkal nehezebb volt a helyzet, többet volt forgalomban, hátulról rajtolt, és a többi. De szerintem a legutóbbi futamokhoz képest legalább egy kicsit versenyképesebbek voltunk.”

A Ferrari csapatfőnöke elárulta, a következő hetekben lesznek további újítások, ezek azonban még mindig nem lesznek jelentős hatással a versenyautó tempójára.

„Hoztunk ide is néhány alkatrészt – nem jelentenek olyan nagy előrelépést, még nem olyan hatékonyak, ezzel tisztában vagyunk. De fontos, hogy legalább a megfelelő irányba induljunk el a szezon hátralévő részében.”

Hirdetés

„A Nürburgringen további fejlesztéseink lesznek, nem túl jelentősek, de szerintem fontosak a versenyképességünk szempontjából. És a szezon hátralévő részében főleg a diffúzorra fókuszálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!