Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Nem a gumi hibája okozta Vettel defektjét

Nem az abroncs gyártási hibája miatt kapott defektet a múlt hétvégi Abu Dhabi Nagydíj első körében a Red Bull Racing kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel – jelentette ki a Pirelli.


Nem az abroncs gyártási hibája miatt kapott defektet a múlt hétvégi Abu Dhabi Nagydíj első körében a Red Bull Racing kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel – jelentette ki a Pirelli.

A német versenyző a pole pozícióból vághatott neki a vasárnapi viadalnak, ám már a második kanyarban defektet kapott, minek következtében autója felfüggesztése olyannyira megsérült, hogy egy kör után kénytelen volt feladni a futamot.

A Red Bull és a Forma-1 hivatalos gumiszállítója, a Pirelli természetesen azonnal megkezdte az eset kivizsgálását. Az olasz vállalat ragaszkodik ahhoz, hogy a defektet nem az abroncs hibája okozta.

A Pirelli szerdán hivatalos közleményt adott ki, melyben kizárja annak lehetőségét, hogy Vettel kiesését az abroncs gyártási hibája, vagy a szelep tökéletlensége okozta.

„Megerősíthetjük, hogy nem strukturális hiba okozta Sebastian Vettel defektjét Abu Dhabiban. Erre a következtetésre jutottunk, miután a Red Bull Racinggel közösen kivizsgáltuk az esetet és analizáltuk a gumiabroncs megmaradt részeit” – fogalmazott Paul Hembery, a Pirelli motorsport igazgatója.

„Nem zárhatjuk ki annak lehetőségét, hogy egy törmelék okozta a gumi sérülését, amely aztán deflációt váltott ki, de miután közelről megvizsgáltuk a pályát, nem találtunk erre utaló bizonyítékot.”

A Pirelli közleménye arra utal, hogy a Red Bull Racing is hozzájárulhatott a defekthez.

A pletykák szerint az abroncs túlmelegedés következtében mondta fel a szolgálatot, melyet az RB7-es versenygépből kiáramló forró kipufogógázok okoztak.

Az osztrák istálló egyelőre nem nyilatkozott saját vizsgálatának eredményéről.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!