Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Nem a Pirelli tehet Rosberg balesetéről

Vélhetően külső tényező okozta Nico Rosberg jobb hátsó abroncsának szétrobbanását a Belga Nagydíj pénteki második szabadedzésén.


Vélhetően külső tényező okozta Nico Rosberg jobb hátsó abroncsának szétrobbanását a Belga Nagydíj pénteki második szabadedzésén.

A német versenyző a délutáni tréningen nagy sebességnél pördült meg, miután autójának jobb hátsó gumija megadta magát. Rosberg szerencsére elkerülte a gumifalat, de elmondása szerint pusztán a szerencsének köszönheti, hogy nem történt nagyobb baj.

A Pirelli természetesen azonnali vizsgálatokba kezdett, az olasz gyártó szóvivője azonban a Motorsport.com című internetes lapnak tegnap este úgy nyilatkozott, vélhetően valami felsértette az abroncsot, emiatt történt a baleset.

„Nem találtunk bizonyítékot a gumiszerkezet gyengeségére. Úgy gondoljuk, hogy egy külső dolog okozott vágást az abroncson” – mondta a szakember.

„Azt majdhogynem lehetetlen megmondani, hogy pontosan mi okozta ezt a vágást. Vizsgáljuk az egész pályát, ahogy megtettük azt néhányszor a múltban is, hogy esetleg van-e probléma valamely kerékvetővel, vagy fémrésszel.”

„Az edzés előtt, illetve az edzés közben sem láttuk jelét annak, hogy valami baj lenne. Szombat reggelre szeretnénk végleges válaszokat ezzel kapcsolatban. De nincs jele annak, hogy az abroncs elfáradt volna, vagy különleges erőhatások érték volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!