Nem adhatja fel az idei szezont a Williams

Annak ellenére, hogy Forma-1-es történetének legpocsékabb idénykezdetét produkálta, a Williams alakulata nem mond le idei autójáról, és mindent megtesz azért, hogy javítson az FW35-ös versenygép teljesítményén.


Annak ellenére, hogy Forma-1-es történetének legpocsékabb idénykezdetét produkálta, a Williams alakulata nem mond le idei autójáról, és mindent megtesz azért, hogy javítson az FW35-ös versenygép teljesítményén.

A grove-i gárda 600 F1-es versenyét futja majd jövő hétvégén, Silverstone-ban, az idei bajnokságban azonban egyelőre még pont nélkül áll az összetettben.

Bár a gyenge forma okot adhatna a Williamsnak arra, hogy minden erejével a jövő évi autó fejlesztésére összpontosítson, Claire Williams, a gárda csapatfőnök-helyettese kijelentette, arra fókuszálnak, hogy még idén újra formába lendüljenek.

Williams szerint ahhoz, hogy jövőre ütőképes autóval álljanak elő, fontos, hogy megértsék az idei problémákat.

Amikor az AUTOSPORT munkatársa arról kérdezte, a csapat miképp osztja meg a munkát a 2013-as, illetve a 2014-es versenyautó fejlesztése tekintetében, Sir Frank Williams lánya így felelt: „Szimultán folyik a munka. Mindkettőn egyszerre kell dolgozni.”

„Nem fogunk lemondani az idei autóról, és párhuzamosan kell végezni a munkát. Próbálunk megoldást találni a jelenlegi problémákra. Aztán pedig meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a jövő évi versenygép tekintetében is minden a helyén van, tehát nem követhetjük el újra azokat a hibákat, amiket a múlt télen. Ez nem elfogadható, mint ahogy az sem, hogy a szezon további részében is ilyen gyengén szerepeljünk. Ezt mindenki tudja. A Williamsnél mindenki nyerni akar.”

Bár a gyenge szereplés a gárda kereskedelmi bevételekből származó jövedelmére is komoly hatással lehet, Claire Williams szerint a csapat hosszú távú financiális helyzete nincs veszélyben.

„Nagyon egészséges büdzsé áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy versenyezzünk az idei szezonban. A költségek persze nyilván nőnek majd jövőre, de nagyon jó üzleti csoportunk van, akik briliáns munkát végeznek. Ugyan még meglehetősen korán van, de már nagyon jó egyeztetéseket folytatunk, melyekkel kapcsolatban nagyon izgatott is vagyok.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!