Friss hírek

Nem adja fel! Az F1-ben versenyezne a lábát veszítő tehetség!

Fotó: FIA

Mihamarabb szeretne újra versenyautóba ülni a Billy Monger, aki még tavaly áprilisban szenvedett súlyos balesetet. A lábát elvesztő fiú célja, hogy egy napon Forma-1-es pilóta legyen.

Monger április 16-án, a Donington Parkban szenvedett félelmetes balesetet, amikor hatalmas tempóval hátulról eltalálta egy előtte éppen műszaki hiba miatt lehúzódó versenytársát.

A balesetről készült felvétel ide kattintva tekinthető meg

A baleset után összefogott a motorsport közössége, és olyan F1-es versenyzők hívták fel a figyelmet az adománygyűjtésre, mint Jenson Button, Max Verstappen, vagy Lewis Hamilton – a rehabilitációs kezelések, illetve a lábprotézis költségeit ugyanis nem tudta volna fedezni Monger családja.

Az akció nagy sikert aratott, 2018. januárjáig mintegy 953 ezer euró, azaz közel 300 millió forint gyűlt össze.

Monger nemrég egy videóüzenetben mondott köszönetet mindenkinek, és leszögezte, szeretne mihamarabb újra versenyautóba ülni.

„Kaptam egy levelet a Forma-1-es versenyzők szövetségétől (GPDA). Elolvastam az elejét és arra gondoltam, ez csodás” – fogalmazott az ifjú tehetség.

„Aztán megfordítottam, és a hátoldalán olyan világbajnokok aláírása volt, mint Lewis Hamilton, vagy Niki Lauda. Nagyon megható volt. Ezek a nevek a hőseim! A rengeteg támogatás csak még inkább arra ösztönöz, hogy újra versenyautóba üljek és vezessek. Ez a célom.”

Monger hozzátette, nem mondott le az álmairól, szeretne Forma-1-es versenyző lenni.

„Arra összpontosítok, hogy 2018-ban a Forma-3-ban versenyezzek. Jelenleg próbáljuk összerakni az ehhez szükséges büdzsét. A hosszú távú célom pedig a Forma-1.”

„A baleset utáni első 3 napot kómában töltöttem. Amikor felébredtem, már akkor láttam, hogy mennyire támogatnak az emberek, és mennyi adomány folyt be. A rajongók és a motorsport-közösség támogatása fantasztikus.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

No Content Available

További hírek