IMOLAGP

Nem aggódik a Mercedes, használni fogja trükkös rendszerét 2020-ban

2020 Barcelona Pre-Season Test 1, Day 1 - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes
A Mercedes technikai igazgatója, James Allison megerősítette, a 2020-as Forma-1-es idényben versenyezni szeretnének azzal a trükkös rendszerrel, amit a barcelonai teszteken szereltek új versenyautójukba.

A világbajnok istálló csütörtökön került a figyelem középpontjába, miután kiderült, egy olyan rendszerrel szerelték fel autóikat, melynek köszönhetően versenyzőik a kormány segítségével változtatni tudnak az első kerekek összetartásán.

A belső kamerás felvételeken jól látható volt, hogy a katalán pálya egyeneseiben Lewis Hamilton enyhén maga felé húzta a W11-es versenyautó kormányát, minek hatására az első kerekek összetartása megváltozott. A kanyarok előtt aztán a kormányt visszaengedve a kerekek normál állásba helyezkedtek.

A feltételezések szerint a trükkös megoldással a gumik hőmérsékletét tudja jobban szabályozni a Mercedes. James Allison, az istálló technikai igazgatója részleteket nem árult el, azt azonban megerősítette, a rendszert használni akarják idén.

„Feltehetően nem árulok el többet annál, mint amit a TV-ben láttak, de van egy rendszer az autónkban, ami egy új ötlet. Van neve is, DAS-nak hívjuk, és egy további dimenziót rendel a kormányzáshoz a versenyző számára, ami reményeink szerint hasznos lesz idén. De hogy pontosan hogyan és miért használjuk, az olyasvalami, amit megtartunk magunknak.”

Allison kifejtette, nem aggódnak amiatt, hogy a rendszert betiltják, a fejlesztés során ugyanis folyamatos kapcsolatban voltak az FIA-val.

„Ez nem új az FIA számára. Egy ideje már beszéltünk róla velük. A szabályok elég világosak arra vonatkozóan, hogy mi tilos a kormányrendszerek esetében, és nagyon magabiztosak vagyunk, hogy mindenben megfelel a követelményeknek.”

Hamilton a délelőtti körözés után azt mondta, a rendszer használata nem vonta el a figyelmét a vezetésről, és örül annak, hogy a Mercedes új ötleteket valósít meg.

„Csak délelőtt használtam először, szóval nem igazán tudok sokat beszélni róla” – mondta.

„Próbáljuk jobban megérteni, de a biztonság szempontjából nem problémás, és az FIA szerint is rendben van a projekt. Számomra pedig biztató azt látni, hogy a csapat próbál innovatív lenni, és elöl maradni a játszmában. Ez a nagyszerű elméknek köszönhető csapaton belül, és remélhetőleg a hasznunkra válik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!