Friss hírek

Nem akar Schumacherék fejére nőni a Haas csapatfőnöke

BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 27: Mick Schumacher, Haas VF-21 during the Bahrain GP at Bahrain International Circuit on Saturday March 27, 2021 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Steven Tee / LAT Images)
Nem akar újonc pilótái fejére nőni a Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner. A szakember pontosan tudja, Mick Schumachernek és Nikita Mazepinnek nincs egyszerű dolga, hiszen első évüket teljesítik a királykategóriában, ráadásul a csapat idei autója sem túl versenyképes.

Az amerikai istálló köztudottan nem sok energiát fektetett az idei versenyautó fejlesztésébe, hiszen már gőzerővel azon dolgozik, hogy a lehető legjobban felkészüljön 2022-re, amikor is jelentősen megváltoznak az F1 szabályai.

A Haas két újonc pilótát szerződtetett az idei szezonra: Mick Schumacher és Nikita Mazepin kap lehetőséget a csapattól. Utóbbi versenyző számára nem alakult jól a szezonnyitó Bahreini Nagydíj, hiszen már a nyitókörben hibázott és összetörte autóját.

Schumacher viszont célba ért Bahreinben, így értékes tapasztalatokkal gazdagodott.

Steiner azt mondja, a versenyzők számára most a legfontosabb az, hogy minél többet tanuljanak az F1-es versenyzésről.

„Ami az autó teljesítményét illeti, tudjuk, hogy állunk. Nem lepett meg minket a sebesség hiánya. Már elmondtuk néhányszor, hogy mindent a 2022-es autóra tettünk fel, és hogy a 2021-es egy átmeneti év” – mondta a szakember.

„Szóval nem voltak különösen nagy elvárásaink Bahreinre. Fiatal versenyzőink alapvetően jó munkát végeztek, habár természetesen kár, hogy Nikita már az első körben kiesett, és megsérült az autó. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy mindkét versenyzőnk jelentős tanulási folyamaton megy keresztül, ebbe pedig beletartoznak a hibák is.”

Az 56 esztendős szakember azt mondta, igyekszik annyit segíteni a fiatal újoncoknak, amennyit csak tud, de nem akarja túlmenedzselni a versenyzőket.

„A Forma-1 egy komplex sport, de nem kell minden percben ott lennem. Megvannak a saját mérnökeik, akikkel együtt dolgoznak. Én csak akkor lépek közbe, ha azt érzem, hogy szükséges. Remek szakemberek dolgoznak a Haasnál, és nem gondolom azt, hogy én jobban tudok valamit, mint bárki más.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!