Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Nem akarja otthagyni beszállítóját a Renault

Nem kívánja dobni generátorait szállító partnerét, a Magneti Marellit a Red Bull Forma-1-es csapatának motorgyártója, a Renault – jelentette ki a francia vállalat a minap.


Nem kívánja dobni generátorait szállító partnerét, a Magneti Marellit a Red Bull Forma-1-es csapatának motorgyártója, a Renault – jelentette ki a francia vállalat a minap.

Német sajtóértesülések szerint a Red Bullt tulajdonló Dietrich Mateschitznek elege lett abból, hogy rendszerint problémák jelentkeznek a V8-as erőforrások generátoraival: Sebastian Vettel a valenciai Európa Nagydíjon az első helyről esett ki műszaki hiba miatt, Olaszországban pedig szintén nem jutott el a kockás zászlóig a szóban forgó eszköz problémái miatt.

A Bild szerint Mateschitz azt szeretné, ha a Renault szakítana partnerével, a Magneti Marellivel, és új beszállító után nézne. A Renault-nak azonban esze ágában sincs ezt tennie.

„Először is: Dietrich soha nem kért minket a váltásra” – mondta a francia gyártó képviseletében Remi Taffin.

„Ha ő ezt nyilatkozta, az az ő dolga. Nem fontolgatjuk, hogy szakítunk a Marellivel, sőt: ugyanazt tesszük, mint Monza előtt. Tehát együtt dolgozunk velük, megpróbáljuk megoldani a problémákat, és kipróbálunk új elemeket.”

„Nagyon jól együtt tudnak dolgozni velünk, és a monzai hétvége óta a mi központunkban munkálkodnak. Az egyetlen módja annak, hogy a lehető leghamarabb megoldást találjunk, hogy folytatjuk a munkát partnerünkkel.”

Roberto Dalla, a Magneti Marelli motorsport-igazgatója elmondta, meglepődött Dietrich Mateschitz kijelentésén.

„Meglepett, amit mondott, de nem akarom kommentálni, mert őszintén szólva nem is nagyon értem a dolgot” – mondta a szakember a Gazzetta dello Sportnak.

„Az elvégzett elemzések azt mutatják, hogy nem voltak problémák az egységgel. Minden bizonnyal azért ment tönkre, mert rendkívüli igénybevételnek volt kitéve.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS