Friss hírek

Nem akarnak Bahreinben versenyezni a csapatok

A Forma-1-es Csapatok Érdekvédelmi Szervezete (FOTA) nemrégiben levelet intézett a száguldó cirkusz elöljáróinak, melyben megfogalmazta, tagjai nem kívánnak versenyezni október 30-án, Bahreinben – értesült az Autosport.


A Forma-1-es Csapatok Érdekvédelmi Szervezete (FOTA) nemrégiben levelet intézett a száguldó cirkusz elöljáróinak, melyben megfogalmazta, tagjai nem kívánnak versenyezni október 30-án, Bahreinben – értesült az Autosport.

Továbbra is folynak a viták a szezon elején elmaradt Bahreini Nagydíj körül. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) múlt pénteken határozott úgy, hogy a versenyt október 30-án, az Indiai Nagydíj eredeti időpontjában tartják majd meg.

Hirdetés
 

A Forma-1 csapatai az elmúlt 36 órában folyamatos tárgyalásokat tartottak, hogy megosszák egymással, valamint a sportág vezetőivel álláspontjukat. Az Autosport úgy tudja, az alakulatokat tömörítő FOTA levelet intézett az FIA-nak, a Formula One Managementnek (FOM), valamint a Bahreini Nagydíj szervezőinek, melyben felvázolta álláspontját a múlt heti döntéssel kapcsolatban.

A brit lap úgy tudja, a FOTA világossá tette, hogy tagjai nem kívánnak versenyezni október 30-án, Bahreinben, ehelyett azt kéri, hogy az Indiai Nagydíjat az eredetileg tervezett időpontban tartsák meg.

A csapatokat tömörítő szervezet mindazonáltal nem kíván akadályt gördíteni a Bahreini Nagydíj visszatérésének útjába, csupán az október 30-i időponttal kapcsolatban van ellenvetésük, no meg azzal, hogy az FIA decemberben kívánja megtartani szezonzáró eseményként az indiai versenyt.

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone a The Times-nek kedden úgy nyilatkozott, egyelőre fogalmuk sincs arról, mi fog történni.

„Jelen pillanatban úgy állnak a dolgok, hogy nem tudjuk, mi lesz. Jobb, ha a szezon végére tervezzük a Bahreini Nagydíjat, ha elég biztonságos a helyzet és minden rendben, akkor rendben, mehetünk. Ha nem, akkor nem megyünk oda és nincsenek problémák.”

A királykategória csapatai emellett a naptárváltoztatás során felmerülő esetleges logisztikai problémák miatt is bosszúsak, a Nemzetközi Automobil Szövetség korábbi elnöke, Max Mosley pedig a BBC-nek úgy nyilatkozott, a Motorsport Világtanács megsértette a Nemzetközi Sportkódexet azáltal, hogy múlt heti ülésén kitolta az Indiai Nagydíj időpontját.

A FOTA egyelőre nem kívánt tájékoztatást adni arról, mi a hivatalos álláspontjuk a Bahreini Nagydíjjal kapcsolatban, egyik szóvivője azonban elárulta, a megfelelő fórumokon már zajlanak az intézkedések.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!