Nem áll le a fejlesztésekkel a Mercedes

A Mercedes AMG Petronas csapatfőnöke, Ross Brawn elárulta, ha szükséges, a tervezettnél tovább folytatják idei versenyautójuk fejlesztését.


A Mercedes AMG Petronas csapatfőnöke, Ross Brawn elárulta, ha szükséges, a tervezettnél tovább folytatják idei versenyautójuk fejlesztését.

Miután 2014-ben jelentős szabályváltozások lépnek érvénybe, a csapatok többsége már most gőzerővel dolgozik jövő évi versenyautóján. Míg néhányan megtehetik, hogy teljesen leállnak az idei autó fejlesztésével, az élcsapatoknak – köztük a Mercedesnek – nem szabad pihenniük, a 2013-as bajnokság ugyanis még teljesen nyitott.

Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke elárulta, valójában soha nem fognak teljesen leállni az idei autó fejlesztésével, hiszen bőven vannak olyan elemek és területek, melyek jövőre is hasznosak lesznek majd.

„A 2014-es autóra való összpontosítás lényegében egy átmenetből ered – szóval nincs olyan pont, amikor teljesen leállunk a 2013-as autó fejlesztésével, és mindenki a jövő évi modellre fókuszál” – mondta a szakember.

„Vannak területek, melyekkel kapcsolatban válaszokat akarunk kapni még a 2013-as autót illetően, hogy azok hasznunkra váljanak jövőre. Ott van például a felfüggesztés: úgy gondoljuk, a gumik alapvetően ugyanilyenek lesznek jövőre, éppen ezért a felfüggesztésrendszer fejlesztése igencsak releváns a jövő évre vonatkozóan. Szóval bőven vannak olyan területei a jelenlegi autónak, melyek fejlesztését folytathatjuk, majdnem a szezon végéig, hiszen 2014-ben is ezekkel dolgozunk majd.”

„Persze vannak olyan egységei is az autónak, melyek már nem lesznek relevánsak a következő szezonban, és egy ponton majd nyilván meghúzzuk a határt. Ez azon múlik, hogy miképp alakul az idény: ha úgy érezzük, hogy van valami, amin fejleszteni lehet, akkor annak nyilvánvalóan lesz némi hatása arra, hogy merre tovább.”

A Mercedes idén eddig három futamot nyert Nico Rosberg és Lewis Hamilton révén, a csapatnál pedig kétségkívül szeretnék fenntartani a remek formát a bajnokság második felére is.

„Véleményem szerint azok a csapatok, melyeknek nincsenek komoly lehetőségeik az idei szezonban, egyszerűen csak meghúzzák a határt, leállnak az idei autóval, és ráállnak a jövő évi modell fejlesztésére. Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy dolgozhatunk mindkettőn, hiszen erős versenygépünk van, erős csapatunk, ráadásul formában vagyunk, és nem is akarunk visszaesni.”

A Mercedes jelenleg a második helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében – hátránya 69 pont a listavezető Red Bull Racinggel szemben.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!