Nem áll le idei autójának fejlesztésével a McLaren - F1VILÁG.HU

Nem áll le idei autójának fejlesztésével a McLaren

HIRDETÉS
A következő versenyeken is lesznek fejlesztései a McLaren Forma-1-es csapatának, habár az istállót irányító Andreas Seidl szerint nincs már messze a pillanat, amikor a fejlesztőcsapat teljes egészében átáll a 2022-es versenyautón való munkálkodásra.
Daniel Ricciardo, McLaren MCL35M, leads Carlos Sainz, Ferrari SF21 entering corner

A McLaren a legutóbbi két versenyhétvégén több újítást is pályára vitt, ezekre pedig azért van szükség, mert a csapat mindenképp szeretné megszerezni a 3. helyet a konstruktőri versenyben.

Miközben a Forma-1 csapatai fokozatosan állnak át a 2022-es versenyautó fejlesztésére, a McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl azt mondja, a következő futamokon is felkerül azért néhány újítás az MCL35M kódjelű versenyautókra.

„Az idei első teszt óta folyamatosan próbáltunk fejlesztésekkel felvértezni az autót, hogy folyamatosan előrelépjünk a teljesítményben” – mondta a szakember.

„Vittünk fejlesztéseket például Portimaóba is, mint ahogy a barcelonai szabadedzésen is voltak újításaink. A célunk pedig az, hogy további fejlesztéseket vonultatunk fel a következő versenyeken.”

Seidl elárulta, „nincs már olyan messze” a pillanat, amikor teljesen átállnak a 2022-es versenyautó fejlesztésére, a további kisebb újításoktól pedig teljesítménybeli javulást várnak, így nagy erőforrások megmozgatását már nem tervezik az idei autót illetően.

„Világos, hogy már nem vagyunk messze attól, hogy a teljes fejlesztőcsapat átálljon a jövő évi autóra. Szóval leginkább szerintem attól függ majd, hogy vannak-e alacsonyan lógó gyümölcsök az idei autó fejlesztését illetően, amiket aztán szeretnék tovább feltérképezni. De összességében azt hiszem, Jamesnek [Key] világos elképzelése van arról, hogy mikor áll át teljesen a jövő évi autóra.”

A csapatfőnök hozzátette, azért lesz szükség még további fejlesztésekre idén, mert szeretnék legyőzni a Ferrarit a konstruktőri 3. helyért zajló küzdelemben.

„Nyilván nagyon szoros a csata, főleg a Ferrarival, és egyszerűen fontos, hogy legyenek fejlesztéseink a következő versenyeken, hogy életben tartsuk ezt a küzdelmet a 3. helyért.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!