Friss hírek

Nem állna Hülkenberg útjába a Force India

Nem áll Nico Hülkenberg útjába a Force India Forma-1-es csapata, amennyiben a német istálló úgy dönt, máshol szeretné folytatni pályafutását a jövőben.


Nem áll Nico Hülkenberg útjába a Force India Forma-1-es csapata, amennyiben a német istálló úgy dönt, máshol szeretné folytatni pályafutását a jövőben.

A silverstone-i kiscsapat tavaly szeptemberben kétéves szerződést írt alá Hülkenberggel, így az 2017 végéig elvileg a Force Indiánál marad.

Hirdetés
 

Ennek ellenére Bob Fernley, az alakulat csapatfőnök-helyettese úgy fogalmazott, ha Hülkenberg olyan ajánlatot kap, mely előrelendítené karrierjét, természetesen hagynák távozni.

„Az, hogy újabb két évre leszerződtünk Nicóval, csupán a folytonosságról szólt számunkra, hogy együtt tartsuk a csapatot – hiszen nyilvánvaló, hogy ez már egy nagyon sikeres együttműködés” – mondta a szakember.

„Szeretnénk tartani magunkat ehhez, de ez nem jelenti azt, hogy amennyiben a világbajnok csapattól ajánlatot kap, akkor nem fogjuk újragondolni a dolgot.”

„Biztos vagyok benne, hogy Vijay [Mallya – csapatfőnök] ugyanúgy gondolkodna, mint amikor a Le Mans-i 24 óráson való szereplésről döntött.”

Mint ismert, Hülkenberg tavaly rajthoz áll a legendás viadalon – mi több, nyert is. Fernley elárulta, a német versenyző sikere a Force Indiának is lendületet adott.

hul

„Nyilván Sergio [Pérez] dobogós eredménye volt a csúcspontja a 2015-ös évünknek. Ugyanakkor Nico le mans-i győzelmét is ugyanúgy kell említenünk, mert egy nagyszerű eredményt ért el.”

„Jó lenne, ha Nicónak sikerülne egy olyan előrelépést tennie karrierjében, mint amilyet szerintem – és még sokak szerint a paddockban – megérdemel. De mint tudjuk, Forma-1-ben korlátozottak a lehetőségek, szóval csak remélni tudjuk, hogy megadatik számára egy ilyen esély.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!