Nem állna Hülkenberg útjába a Force India

Nem áll Nico Hülkenberg útjába a Force India Forma-1-es csapata, amennyiben a német istálló úgy dönt, máshol szeretné folytatni pályafutását a jövőben.


Nem áll Nico Hülkenberg útjába a Force India Forma-1-es csapata, amennyiben a német istálló úgy dönt, máshol szeretné folytatni pályafutását a jövőben.

A silverstone-i kiscsapat tavaly szeptemberben kétéves szerződést írt alá Hülkenberggel, így az 2017 végéig elvileg a Force Indiánál marad.

Ennek ellenére Bob Fernley, az alakulat csapatfőnök-helyettese úgy fogalmazott, ha Hülkenberg olyan ajánlatot kap, mely előrelendítené karrierjét, természetesen hagynák távozni.

„Az, hogy újabb két évre leszerződtünk Nicóval, csupán a folytonosságról szólt számunkra, hogy együtt tartsuk a csapatot – hiszen nyilvánvaló, hogy ez már egy nagyon sikeres együttműködés” – mondta a szakember.

„Szeretnénk tartani magunkat ehhez, de ez nem jelenti azt, hogy amennyiben a világbajnok csapattól ajánlatot kap, akkor nem fogjuk újragondolni a dolgot.”

„Biztos vagyok benne, hogy Vijay [Mallya – csapatfőnök] ugyanúgy gondolkodna, mint amikor a Le Mans-i 24 óráson való szereplésről döntött.”

Mint ismert, Hülkenberg tavaly rajthoz áll a legendás viadalon – mi több, nyert is. Fernley elárulta, a német versenyző sikere a Force Indiának is lendületet adott.

hul

„Nyilván Sergio [Pérez] dobogós eredménye volt a csúcspontja a 2015-ös évünknek. Ugyanakkor Nico le mans-i győzelmét is ugyanúgy kell említenünk, mert egy nagyszerű eredményt ért el.”

„Jó lenne, ha Nicónak sikerülne egy olyan előrelépést tennie karrierjében, mint amilyet szerintem – és még sokak szerint a paddockban – megérdemel. De mint tudjuk, Forma-1-ben korlátozottak a lehetőségek, szóval csak remélni tudjuk, hogy megadatik számára egy ilyen esély.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS