Portugál Nagydíj
P-20170324-00242_HiRes_JPEG_24bit_RGB
Daniel Ricciardo, Red Bull 2017/AustralianGP

Nem az FIA tiltása miatt küszködött a Red Bull

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Nem az FIA tiltása miatt küszködött a Red Bull

A Red Bull Forma-1-es csapata cáfolja, hogy a trükkös felfüggesztésrendszer betiltása miatt szerepelt olyan gyengén a 2017-es idény első versenyén, Ausztráliában.


A Red Bull Forma-1-es csapata cáfolja, hogy a trükkös felfüggesztésrendszer betiltása miatt szerepelt olyan gyengén a 2017-es idény első versenyén, Ausztráliában.

Az osztrák istálló a melbourne-i hétvégén képtelen volt felvenni a versenyt a Ferrarival és a Mercedesszel – a csapat becsületét Max Verstappen mentette meg egy 5. hellyel, miután Daniel Ricciardo egy műszaki hiba miatt kiesett a versenyen.

Az előszezoni tesztek előtt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) új technikai direktívát juttatott el a csapatoknak, melyet követően a Mercedes és a Red Bull kénytelen volt módosítani trükkös felfüggesztésén.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azonban azt mondja, nem emiatt küszködtek Ausztráliában.

Amikor a szakembert arról kérdezték, hogy a Red Bullt rendszerének bonyolultsága miatt érzékenyebben érintette-e az új szabályozás, így felelt: „Nem hiszem.”

„A felfüggesztésrendszer, amit betiltottak, olyasvalami, amin a téli fejlesztések során dolgoztunk. És hogy őszinte legyek önökkel, még ha engednék is, hogy használjuk, nem került volna rá az autóra a súlya miatt. Alapvetően ugyanazt a megoldást használjuk, amit a korábbi években.”

Horner kifejtette, nagyon reméli, hogy a nehéz kezdés után le tudják faragni hátrányukat riválisaikkal szemben.

„A Mercedes nem volt olyan messze azért – talán fél másodpercre. A Ferrari nagyon meggyőző volt, övék volt a leggyorsabb autó. A miénk pedig a harmadik leggyorsabb, és még körülbelül fél másodpercet kell találnunk, hogy harcolni tudjunk az előttünk lévőkkel.”

„Max az egész versenyen keményen támadta Kimit [Räikkönen], de [Sebastian] Vettel és [Lewis] Hamilton tempóját nem tudtuk hozni.”

„De még nagyon korán van. A szabályok kiforratlanok. Mi más koncepciót választottunk. De nagyon hiszek abban, hogy komoly fejlesztési potenciál rejlik ebben is. Rengeteg pozitívuma volt az ausztrál versenynek, mely pályán egyébként az elmúlt pár évben nem voltunk annyira versenyképesek. Szóval meggyőződésem, hogy építeni tudunk erre a teljesítményre a következő versenyeken.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!