Friss hírek

Nem az új főszponzor dönti el, hogy maradhat-e Schumacher, vagy sem

Nem szól bele a Haas Forma-1-es csapatának versenyzőkkel kapcsolatos döntésébe az istálló új névadó szponzora, a Moneygram.

Az amerikai istálló csütörtökön jelentette be, hogy 2023-tól kezdődően a pénzügyi vállalat lesz majd fő támogatójuk – mint ismert, a Haas még az idei szezont megelőzően szakított eddigi főszponzorával, az Uralkali nevű orosz vállalattal.

A csapatnál egyelőre csak Kevin Magnussen helye biztos, Mick Schumacher jövőjéről nem született még döntés – a német helyére sajtóhírek szerint jó eséllyel pályázik Nico Hülkenberg és Antonio Giovinazzi is. Az viszont biztos, hogy az új főszponzor a csapatvezetésre bízza a döntést.

Hirdetés
 

„Ami minket illet, teljesen megbízunk Güntherben [Steiner]” – mondta a Moneygram marketingigazgatója, Greg Hall Austinban. „Ez nem a mi döntésünk. Ez egy versenyzéssel kapcsolatos döntést, mi pedig teljesen megbízunk benne, és izgatottan várjuk, bármilyen döntést is hozzanak.”

Schumacher esetleges maradásával kapcsolatban a Moneygram elnök-vezérigazgatója, Alex Holmes hozzátette: „Szeretnénk hasznosak lenni, bele akarunk folyni a csapat életébe, és a megfelelő képviseletet szeretnénk a brandünknek, globálisan a legjobb partnerség elérése a célunk. Nyilván a versenyzők nagy szerepet játszanak ebben. Nagyszerű volt beszélgetni Mickkel is ma délelőtt egy kicsit. Ő egy nagyszerű fiatal versenyző.”

„De Güntherre bízzuk ezt. Bárki is vezet majd a csapatnál, minden támogatást megadunk nekik.”

Günther Steiner a sajtótájékoztatón arról beszélt, az új névadó támogató nem erőlteti, hogy amerikai pilótát szerepeltessenek.

„Ahogy mindig is mondtam, nagyon szeretnénk, ha lenne amerikai versenyző, és el is fog jönni az ideje ennek. Csupán a megfelelő embert kell megtalálnunk” – mondta a szakember. „A versenyző nem része ennek a megállapodásnak. Annyiban persze igen, hogy a Moneygram Haas autóját vezeti jövőre.”

„De nincs szó arról, hogy nyomás lenne rajtunk azzal kapcsolatban, hogy amerikai versenyzőt ültessünk be, vagy amiről szó esett korábban, hogy mekkora beleszólása van Alexnek és Gregnek abba, hogy Mick üljön az autóban jövőre. Megpróbáljuk a legjobb versenyzőt szerepeltetni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Nem az új főszponzor dönti el, hogy maradhat-e Schumacher, vagy sem
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Schumacherrel egy abu dhabi hotel előcsarnokában közölték kirúgását
A McLaren csak 5. lett idén, Norris azonban nem panaszkodik

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!