Nem büntetik Albont, megtarthatja 5. helyét

BUDAPEST, HUNGARY - JULY 18: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 18, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Darko Bandic/Pool via Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-24NVWU1412111 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
Nem büntetik meg Alexander Albont és a Red Bull csapatát a Forma-1-es Magyar Nagydíjat követően – így a thai pilóta megtarthatja a versenyen megszerzett 5. helyét.

A Red Bullt és Alex Albont azért vizsgálták a versenybírák a Magyar Nagydíjon, mert az a vád érte őket, hogy a csapat a rajtkockát szárította a futamot megelőzően. 

A versenybírák a futam alatt bejelentették, hogy a Red Bullt megvizsgálják a Sportszabályzat 22.3-as pontjának esetleges megszegése miatt, amely kimondja, hogy mesterségesen nem szabad szárítani a pályát, így a rajtkockákat sem. 

A csapat reagált a futamot követően, és elmondták, hogy a motor hűtésére használták a fúvóberendezést. 

A futam után a stewardok megnézték a videófelvételeket, és arra a következtetésre jutottak, hogy a Red Bull valóban nem szándékosan szárította az aszfaltot az autó körül. 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS