Nem cáfolja Schumacher szerződtetését a Ferrari - F1VILÁG.HU

Nem cáfolja Schumacher szerződtetését a Ferrari

HIRDETÉS
Sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a Mick Schumacher szerződtetésével kapcsolatos híreket a Ferrari.
Fotó: Formula 2

Sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a Mick Schumacher szerződtetésével kapcsolatos híreket a Ferrari.

Az olasz sajtóban a héten látott napvilágot a hír, miszerint a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher fia hamarosan szerződést írhat alá a patinás csapattal, és akár már 2019-ben tesztelheti a vörösök F1-es versenygépét.

Az már korábban köztudott volt, hogy a Ferrari szívesen bevonná juniorprogramjába a Forma-3-as sorozat tavalyi legjobbját, sőt, szolgálatai iránt állítólag a Mercedes is élénken érdeklődött.

A legfrissebb hírek szerint viszont Mick Schumacher és menedzsmentje a Ferrari mellett tette le voksát, és állítólag napokon belül bejelenthetik, hogy a német tehetség csatlakozik a Ferrari akadémiájához.

[su_highlight background=”#12100a” color=”#FFFFFF”]ÁLLÍTÓLAG MÁR CSAK A SZERZŐDÉS RÉSZLETEIT KELL TISZTÁZNI.[/su_highlight]

Úgy tudni, Schumacher már idén tesztlehetőséget kaphat a maranellóiaktól: év közben két tesztet tartanak majd az F1-es csapatokat, egyiket a bahreini, a másikat a spanyolországi verseny után. A szabályok szerint a négy szezonközi tesztnapból kettőn fiatal versenyzőket kell szerepeltetniük az istállóknak.

A Welt című német lap meg is kérdezte a Ferrarit arról, igazak-e a Schumacher szerződtetésével kapcsolatos hírek, a szóvivője azonban meglehetősen szűkszavúan fogalmazott: sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesüléseket. Azt viszont világossá tette, hogy érdeklődnek a német iránt.

„Ez soha nem is volt titok” – mondta a Ferrari képviselője. „Jelenleg viszont nincs más, amit mondani tudunk.”

A Ferrari akadémiájáról került egyébként ki az olasz istálló idei versenyzője, Charles Leclerc is, aki Kimi Räikkönen helyét vette át Maranellóban. Szintén Ferrari-nevelés a Sauber újonnan szerződtetett pilótája, Antonio Giovionazzi is.

Hirdetés

A Ferrari akadémiájának jelenleg egyébként Antonio Fuoco, Guanyu Zhou, Giuliano Alesi, Marcus Armstrong, Enzo Fittipaldi, Callum Ilott, Robert Shwartzman és Gianluca Petecof is tagja.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!