Emilia Romagna Nagydíj

Ne maradj le! Kövesd az imolai eseményeket az F1Világ Paddockban! Kattints!

Nem csak a Red Bullról másol a Ferrari

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Nem csak a Red Bullról másol a Ferrari

A Ferrari főtervezője, Nikolas Tombazis a minap elárulta, Maranellóban mindent megtesznek azért, hogy bombaformában vághassanak neki a 2012-es évadnak, azonban kijelentette, semmit sem vesznek biztosra.


A Ferrari főtervezője, Nikolas Tombazis a minap elárulta, Maranellóban mindent megtesznek azért, hogy bombaformában vághassanak neki a 2012-es évadnak, azonban kijelentette, semmit sem vesznek biztosra.

Az olasz istálló számára nehezen alakult a 2011-es évad, hiszen már az első versenyeken bebizonyosodott, hogy képtelenek lesznek felvenni a versenyt a Red Bull Racing alakulatával.

Fernando Alonso Silverstone-ban szerezte meg a Ferrari idei egyetlen győzelmét, ám a gárda a McLaren mögött csupán a harmadik helyet foglalja el a konstruktőri táblázaton.

„A célunk, hogy úgy érkezzünk meg jövőre Ausztráliba, hogy azonnal versenyképesek vagyunk” – fogalmazott Nikolas Tombazis főtervező az Autosprint magazinnak.

„Nem akarjuk azt mondani, hogy ’még le vagyunk maradva, de meg fogjuk csinálni…’”. Az viszont kétségtelen, hogy riválisaink sem naivak vagy idióták. A célunk, hogy győzzünk, szeretnénk kíméletlenek lenni. De semmit sem veszünk biztosra.”

A Ferrari tervei szerint egy sokkal agresszívabb tervezésű autóval vág neki a következő évadnak, miután a csapatnál elismerték, a túl konzervatív hozzáállás miatt nem nyerhettek bajnoki címeket az elmúlt években.

Tombazis elárulta, nem a Red Bull jól bevált RB7-esét próbálják lemásolni.

„Természetesen nem szabad figyelmen kívül hagyni a riválisokat: ha a Red Bull nyer, nem mondhatom azt, hogy csak a saját dolgomra figyelek. Viszont nem csak a Red Bullnak vannak érdekes megoldásai. A lassabb autók is rendelkeznek olyan dolgokkal, melyeket érdemes lehet megfontolni. Azt gondolom, a jövő évi autón is lesz számos más megoldás.”

„Nem lenne helyes azt mondani, hogy teljesen lemásoljuk a Red Bullt. Ez egy Ferrari lesz, másmilyen lesz különböző területeken, bizonyos részein új megoldások mutatkoznak majd, melyek talán ismerősek lehetnek más autókról. Egy keverék lesz.”

A szakember hozzátette, sikerült megérteniük, a szezon második felében pályára vitt fejlesztések miért nem a várt eredményeket hozták.

„Tudjuk, mi nem működött, de még nem sikerült teljes egészében orvosolni a problémát, mivel szeptemberben a problémák kiküszöbölésére több időre lenne szükség, hogy a szezon hátralévő három versenyére hatása legyen mindennek, ezzel viszont túl sok időt vennénk el a jövő évi autótól.”

„Ez az oka annak, hogy nem tudtunk közel maradni riválisainkhoz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Nem csak a Red Bullról másol a Ferrari
Az imolai F1-es időmérő végeredménye
Albon: Tegyenek kavicságyat a kanyarokba, és minden meg lesz oldva!
Ricciardo: Már elnézést kértem Verstappentől
A mongol kormány azt szeretné, ha az FIA megbüntetné Verstappent
Gasly: Életem legjobb időmérője volt!